Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

21.05.2024
1584

ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA KROVA NA ZGRADAMA KULTURNOG CENTRA

Tekst: Biljana Marković
Foto: arhiva Radio Kotor i B.M.

Radovi na adaptaciji 500 metara kvadratnih krovnog pokrivača na zgradama Kulturnog centra „Nikola Đurković“ Kotor, koji su započeli krajem prošle godine, završeni su, saopšteno je Radio Kotoru iz ove javne ustanove.

Direktorica, Radmila Beća Radulović, ističe da su radovi izvedeni u saradnji sa opštinskim Sekretarijatom za investicije i po javnom pozivu po kojem su konzorcijum “ProAlp” i “Oliver Ing” iz Budve dobili da budi izvođači.

Navodeći das u se neočekivano odužili, precizira da su završeni prije desetak dana, te da je trenutno u toku čišćenje ostataka šuta i dijela pločnika zbog čega su radnici još uvijek prisutni u objektu.
 
“Oni rade unutar zgrade na unutrašnjim djelovima krova koji je bio oštećen tokom rekonstrukcije. Uklanjanju djelove gipsanih plafona. Nadam da ćemo uskoro krenuti i sa unutrašnjom rekonstrukcijom prostora u potkrovlju, kako bi što prije počeli da ih koristimo. Rekonstrukcija krova trajala je otprilike dva mjeseca duže nego što je bilo planirano, ali ne greškom izvođača radova, nego greškom u procjeni koju nisu mogli unaprijed da urade. Tačnije nisu imali procjenu kako je prethodni krov bio napravljen dok nisu krenuli sa radovima i onda su shvatili da će imati problema. Međutim, to je sve završeno”, pojašnjava Radulović.

Bez obzira što su radovi trajali duže od planiranog, to nije omelo rad ustanoce, pa su u Velikoj sali redovno izvođene pozorišne predstave. 
“Radovi su najviše smetali samom izgledu zgrade, zbog postavljene skele i prohodnosti ulica oko zgrade međutim nisu ometali naš rad. Sanacijom krova  riješen je dugogodišnji problem prokišnjavanja u prostorijama u potkrovlju zgrade, kao i u Velikoj sali. Nadam se da ćemo sada punim snagama moći da pristupimo rekonstrukciji unutrašnjeg dijela zgrade”, podvlači Radulović.
Dodaje da je uporedo sa radovima obavljena i kontrola plafona u Velikoj sali i u ostalim prostorijama nad kojima je obavljena rekostrukcija krova.
“Dobili smo uvjeravanja da ne postoji opasnost od bilo kakvog urušavanja u unutrašnjim prostorima, niti opasnost za publiku i za ljude koji ulaze u Kulturni centar. Pošto je ostao još jedan dio krova koji nije obuhvaćen ovim tenderom, nadamo se da ćemo ubrzo imati novi tender i završiti kompletnu zgradu”, zaključuje Radulović.


 

Podijeli na: