Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

11.05.2020
1189

WEB PLATFORMA KUPUJEM DOMAĆE OD LOKALNIH PROIZVOĐAČA BEZ POSREDNIKA

U Crnoj Gori kreirana je web platforma "Kupujem Domaće Od Lokalnih Proizvođača Bez Posrednika"  (https://kupujemdomace.com) koja ima za cilj da pomogne malim proizvođačima, poljoprivrednicima, ribarima, zanatlijama da na brz i jednostavan način kreiraju svoju online prodavnicu, "izlože" i promovišu svoje proizvode, a kupcima  da pronađu željeni proizvod, pregledaju trenutni asortiman domaćih proizvoda u svom okruženju, upoznaju proizvođače koji nude svoje proizvode i kroz nekoliko “klikova mišem”, kupe svježe domaće proizvode direktno od lokalnih proizvođača bez posrednika.

Internet profavnica je dostupna 24 sata dnevno.

Prodavci i njihovi proizvodi dostupniji su kupcima i vidljiviji na tržištu, a krajnji potrošači mogu naručiti svježe i domaće proizvode po optimalnim cijenama u bilo koje vrijeme i sa bilo kog mjesta uz dva “klika miša”.

Kontaktirali smo sve opštine u Crnoj Gori i pobudili njihovo interesovanje i spremnost da budu partneri projekta "Kupujem Domaće", tako da će korisnici (proizvođači) sa teritorija opština partnera projekta imati besplatno korištenje web-platforme.

Da bi pomogli lokalnim proizvođačima u ovim kriznim vremenima omogućili smo da svi mali proizvođači sljedeća 3 mjeseca imaju besplatno korišćenje platforme, uz potpunu pomoć u svakom koraku: od registracije, preko kreiranja online prodavnice, kreiranja proizvoda, do same narudžbe, nezavisno od opštine kojoj pripadaju i da li će podržati projekat "Kupujem Domaće".

Takođe, svi proizvođači sa teritorije Grblja i Luštice imaju besplatno korišćenje platforme.

Proizvođači se mogu registrovati i kreirati svoju vlastitu online prodavnicu putem linka https://kupujemdomace.com/budi-trgovac/

Platforma je pregledna i veoma jednostavna za korištenje, kako za krajnje potrošače, tako i za "vlasnike online prodavnice" .

Da bi korisnici mogli da poruče proizvod moraju se registrovati i unijeti ime, adresu i broj telefona.

To su osnovni podaci kako bi prodavac (mali proizvođač, poljoprivrednik, ribar, itd...) mogao da stupi u kontakt sa kupcem, isporuči robu i naplati.

Prodavac prilikom registracije unosi svoje ime, naziv djelatnosti ili gazdinstva, adresu, email i broj telefona, te sa tim podacima kreira svoju vlastitu "online prodavnicu".

Prilikom “izlaganja” u svoju online prodavnicu potrebno je opisati proizvod: šta nudi, prednosti proizvoda, objasniti potencijalnom kupcu koje su minimalne količine koje može poručiti, da li krajnji potrošač preuzima naručeni proizvod na adresu prodavca ili prodavac isporučuje proizvod na adresu kupca, cijenu proizvoda.

Kada korisnik "kupi" proizvod, prodavcu na email dolazi obavještenje da ima novu narudžbu. Kasnije, prodavac "spakuje" proizvod i isporučuje ga kupcu po uslovima u opisu proizvoda i naplaćuje.

Obavještenja o naručenim proizvodima na email stižu i kupcu.

Kupac nakon realizovane kupovine može da ocijeni proizvod i uslugu proizvođača i sa što realnijim opisom pomogne i prodavcu i budućim kupcima.

Korisnicima je na raspolaganju korisnička podrška putem Viber-a, Facebook-a, email-a, telefona i SMS-a.

Ova platforma ima za cilj da pomogne malim proizvođačima, poljoprivrednicima i ostalim vlasnicima različitih gazdinstava na teritoriji Crne Gore koje je vrijeme pandemije koronavirusa najviše pogodilo, te koji su izgubili  najveći dio tržišta (jer su svoje proizvode prodavali na pijacama), a samim tim i prihode. Dovedeni su u veoma nezavidnu situaciju boreći se za opstanak, ne samo njihovih gazdinstava, već i njihovih porodica, da budu uočljiviji i dostupniji na tržištu i otvori im još jednu novu mogućnost i veliko tržište - internet tržište- online prodaju.

 

Kontakt za zainteresovane male proizvođače:

 

-          Preko viber aplikacije na 067009988 klikom na sledeći link Viber Korisnička Podrška ili https://msng.link/o/?38267009988=vi

-          Putem Facebook Meesenger-a klikom na sledeći link Facebook korisnička Podrška ili https://m.me/kupujemdomacecg

-          Pošalju email na slljedeću adresu kdomace@gmail.com , navodi se u saopštenju kreatora web platforme "Kupujem Domaće Od Lokalnih Proizvođača Bez Posrednika" .

 

Podijeli na: