Ekonomija

19.11.2021
118

U KOTORU PRIJAVLJENO 526 GOSTIJU

Na današnji dan u kotorskoj opštini prijavljen boravak ima 526 gostiju. U hotelskom smještaju je njih 65, privatnom 453 i u hostelima 8, što je 87% ostvarenog u odnosu na 2019.godinu, saopštio je Radio Kotor Jovan Ristić, direktor Turističke organizacije (TO) Kotor.
 
Kako navodi, izdavaoci smještaja prijavu boravka, pored punkta u Starom gradu koji radi svakoga dana i vikendom od 8 do 18 sati, mogu izvršiti i na punktu na Prčanju koji radi svakog radnog dana i vikendom od 8 do 15 sati, te u Risnu svakog radnog dana od 8 do 15 sati.
 
“Kao i tokom ljetnje sezone, molimo sve građane kao i naše goste, da se pridržavaju epidemioloških mjera, a one koji se nisu vakcinisali da to učine što prije i tako zaštite i sebe i druge. Takođe, preporučujemo i vlasnicima turističkih i ugostiteljskih objekata da svojim i primjerom svojih zaposlenih, ali i marketingom putem društvenih mreža, veb sajtova i medija, pozovu svoje goste na vakcinisanje.
Turistička organizacija opštine Kotor kao ozbiljna i odgovorna organizacija će se pridržavati svih odluka Ministarstva zdravlja kao i radnih tijela zaduženih za praćenje epidemiološke situacije.
I pored velikog interesovanja koje je izazvao najavljeni program za Novu godinu, sa Zdravkom Čolićem kao glavnom zvijezdom, ako odluka nadležnih institucija bude takva da se programi na otvorenom zabrane, mi ćemo istu ispoštovati.
O alternativnim programima, prilagođenim situaciji u kojoj se nalazi naša zemlja, a na kojima uveliko radimo, blagovremeno ćemo obavijestiti javnost putem medija i društvenih mreža.
Na kraju, pozivamo sve naše građane, privrednike kao i institucije da budu odgovorni i da se pridržavaju propisanih mjera i odluka, u protivnom otkazivanja novogodišnjih proslava neće imati smisla, a dovešćemo u pitanje i odvijanje zimske sezone” – navodi se u saopštenju koje potpisuje Jovan Ristić, direktor TO Kotor.
 

Podijeli na: