Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

11.05.2023
383

U KOTORU ODMARA 2.779 GOSTIJU, ZA SEDAM DANA GRAD POSJETILO SKORO 16.000 IZLETNIKA

Tekst i foto: Biljana Marković

U Kotoru trenutno odmara ukupno 2.779 gostiju. Od toga,  2.128 borave u privatnom smještaju, 553 u hotelima, 86 u hostelima, a 12 u kampovima.
Kako danas saopštavaju  iz Turističke organizacije (TO) Opštine Kotor, u privatnom smještaju najzastupljeniji su i dalje gosti iz Rusije, a zatim slijede gosti iz Srbije, Turske i Velike Britanije.
“Najveći broj gostiju u hotelima je iz Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država i zemalja zapadne i sjeverne Evrope”, kazala je PR menadžerka TO Kotor, Milena Radović.
Ističe da je proteklih sedam dana grad posjetilo skoro 16.000 izletnika, 8.839 u toku vikenda, u periodu od petka do nedjelje.
Struktura izletnika ostaje nepromijenjena, a dolaze iz: Turske, Francuske, Velike Britanije i Njemačke.
Kada su u pitanju punktovi za prijavu boravka stranaca i naplatu boravišne takse, na Svetom Stasiju i u Risnu su otvoreni 10. maja i dosupni radnim danima od 8 do 15 sati, sa pauzom od 12 do 12 i 30 časova.
“Od 1. juna očekujemo da radno vrijeme punktova bude svim danima u sedmici, od 8 do15 časova. Podsjetiću da je radno vrijeme punkta Prčanj takođe svim danima od 8 do 15 časova, sa pauzom od 12 do 12 i 30h, dok Kancelarija za prijavu boravka stranaca i naplatu boravišne takse u Starom gradu radi svim danima u sedmici, od 8 do 20 časova, bez pauze. Osim toga, od 1. juna planirano je i otvaranje punktova: Bigova, Lastva, Stoliv, Orahovac, Perast, Morinj”, kazala je Radović.
Dodaje da je jedriličarska regata - “19. Regata bokeških mornara”, koja je trebala da se održi ovog vikenda, pomjerena  za 20. i 21. maj.
“U toku su i pripreme za proslavu Dana nezavisnosti, kada će na Trgu od oružja nastupiti Marijana Zlopaša i Sergej Ćetković”, najavila je Radović.
 

 

Podijeli na: