Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

28.04.2023
233

U KOTORU BORAVI 2.278 GOSTIJU - 15 U KAMPOVIMA

Tekst i foto: Biljana Marković

Na području opštine boravi ukupno 2.278 gostiju, od kojih 1.743 u privatnom smještaju, 485 u hotelima, 35 u hostelima i 15 u kampovima, saopšteno je našem radiju iz Turističke orgnizacije (TO) Kotor.
Od 44 registrovana hotela, u Kotoru je trenutno otvoren 21.
Po riječima PR menadžerke TO Kotor Milene Radović, nakon prvomajskih praznika očekuje se otvaranje više hotela.
Govoreći o strukturi gostiju koji borave u privatnom smještaju, kaže da je najveći broj njih porijeklom iz: Rusije, Republike Srbije, Turske, Velike Britanije i Poljske. U hotelskom smještaju najviše gostiju je porijeklom iz: Velike Britanije, Kine, Francuske, Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke, Rusije, Poljske, Turske i Švedske.
Radović navodi da je tokom prethodne sedmice grad posjetilo čak 11.305 izletnika, a juče njih 823 iz: Francuske, Turske, Švedske, Velike Britanije i Njemačke.
“U toku je preseljenje administracije iz Glavne kancelarije Turističke organizacije opštine Kotor koja je do sada bila na adresi Stari grad 315, na dvije nove lokacije i to Kancelarije direktora i Sektora za finansije i naplatu prihoda u prostorije stare zgrade Jugopetrola u Škaljarima, dok će se u prostorijama zgrade Lovćen osiguranja na Šuranju nalaziti Sektor za promociju, marketing i međunarodnu saradnju, Sektor za istraživačku, izdavačku djelatnost i komunikacije, kao i Sektor za organizaciju manifestacija. Sa radom na novim lokacijama počinjemo od 3. maja, najavila je Radović.
Turističko-informativni centar (Kameni kiosk) i Kancelarija za prijavu boravka stranaca i naplatu boravišne takse ostaju na dosadašnjoj lokaciji i za vrijeme prvomajskih praznika će raditi, dodaje, po ustaljenom radnom vremenu.
Podsjetimo, radno vrijeme Kamenog kioska je svim danima od 8 do 20 časova, dok se radno vrijeme Kancelarije za prijavu boravka stranaca i naplatu boravišne takse od 1. maja produžava, te će raditi do 20 časova.
Što se tiče ostalih punktova za prijavu boravka stranaca, za sada od 3. maja počinje sa radom samo punkt na Prčanju koji će privremeno biti otvoren samo radnim danima.
“O svim novostima i izmjenama po pitanju otvaranja novih punktova/izmjeni radnog vremena postojećih ćemo obavijestiti javnost”, kazala je Radović.

Podijeli na: