Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

26.10.2023
253

U KOTORU BORAVI 1.840 GOSTIJU

Tekst: Biljana Marković
Foto: Radio Kotor / B.M.

U našem gradu danas boravi ukupno 1.840 gostiju, od kojih 1.365 u privatnom smještaju, 453 u hotelskom, a 22 u hostelima, podaci su Turističke organizacije (TO) opštine Kotor.

Predstavnica TO, Milena Radović, dodaje za Radio Kotor da su među gostima u privatnom smještaju najbrojniji državljani Rusije, Turske, Srbije, Velike Britanije i Ukrajine.

“U hotelskom smještaju su i dalje najbrojniji državljani zapadnoevropskih zemalja poput Velike Britanije, Francuske, Njemačke, ali i državljani SAD-a,Turske, Rusije, Kine”, kazala je Radović.

Kada je riječ o izletnicima, ističe da je po posljednjem presjeku grad danas obišlo njih 600.

“U toku protekle sedmice, po podacima sa Turističko-informativnog centra, Kotor je obišlo 14.805 izletnika. Najbrojnije su bile grupe iz Turske, Njemačke, SAD-a, Francuske i Velike Britanije”, navela je Radović.
Zbog velikog interesovanja podsjeća da se proces registracije i preuzimanja kartice “Volim Kotor” obavlja u kancelariji Sektora za promociju i projekte, koja se nalazi u zgradi Lovćen osiguranja (kancelarija br. 38, na prvom spratu), ponedjeljkom i utorkom od 9 do 11 časova.

“Za proces registracije potrebno je donijeti identifikacioni dokument-ličnu kartu, pasoš”, precizira Radović.

Radno vrijeme Turističko-informativnog centra (Kameni kiosk) i Kancelarije za prijavu boravka stranaca i naplatu boravišne takse u Starom gradu će, podsjeća, do kraja oktobra ostati nepromijenjeno, od 8 do 20 časova.

“Takođe, želimo da podsjetimo sugrađane da su trenutno, pored Kancelarije za prijavu boravka stranaca i naplatu boravišne takse u Starom gradu (pored Pošte), otvoreni i sljedeći punktovi: Sveti Stasije i Prčanj svim danima u sedmici od 8 do 15 časova, a Risan radnim danima od 8 do 15 časova”, zaključila je Radović.

Podijeli na: