Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

29.07.2022
783

U KOTORSKOJ OPŠTINI PRIJAVLJENO 9.884 GOSTA

U Kotorskoj opštini prijavljen boravak imaju 9884 gosta, što je 123 gosta manje u odnosu na 2019.godinu, kada ih je bilo 10007, i za 397 više u odnosu na prošlu godinu.

Od ukupnog broja u hotelskom smještaju je njih 1362, privatnom 8377, i hostelima 145.U isto vrijeme 2020.godine u našem gradu ukupno su boravila 944 gosta.

Podsjećamo da su za prijavu boravka, uz punkt u starom gradu koji radi svakoga dana i vikendom od 8h do 20h, na raspolaganju i punktovi u Lastvi Grbaljskoj, Bigovi, Stolivu, Orahovcu, Morinju i Perastu koji su otvoreni radnim danima od 8h do 15h, te punktovi na Prčanju i u Risnu sa radnim vremenom svakog radnog dana i vikendom od 8h do 15h, dok punkt na Sv.Stasiju do daljnjeg radi u izmijenjenom radnom vremenu od 8h do 14 i 30 h.Takođe, ove godine izdavaoci koji imaju 10 i više smještajnih jedinica imaju mogućnost da svoje goste prijave telefonskim putem, o čemu se mogu informisati na web site-u, kao i na stranicama TO Kotor na društvenim mrežama.

Svjedoci smo da se posljednjih dana ponovo povećava broj zaraženih virusom Covid 19, što je uslovilo uvođenjem novih mjera za zaštitu, stoga molimo sve građane i naše goste da ih se pridržavaju i tako zaštite i sebe i druge.

Apelujemo na sve one koji se bave poslovima vezanim za turizam, ugostiteljstvo i ostale uslužne djelatnosti da poštuju uredbe i zakone vezane za svoje poslovanje.Takođe, da smeće iz svojih objekata ne ostavljaju na gradskim ulicama i prolazima, nego u propisano vrijeme i na za to predviđena mjesta, te da pretjeranom bukom ne ugrožavaju mir svojih sugrađana i gostiju, kao i poslovanje svojih kolega.

 Još jedan apel upućujemo svima da nakon posjete plažama i pontama, kao i izletištima u gradskom okruženju pokupe i ponesu sa sobom svoj otpad.Posebno podvlačimo da oni koji odluče da provedu vrijeme u izletima na okolnim brdima i u šumama povedu računa i paze da ne izazovu požar svojom nemarnošću.

 Poručujemo da svi koji su u prilici u narednom periodu, pomognu u smanjenju gužvi u saobraćaju, na način što će izbjegavati korišćenje sopstvenih vozila kad god je to moguće.

Na kraju nadamo se da ćemo svi zajedno odgovornošću i pristojnošću doprinijeti da naši gosti ponesu lijepe uspomene iz našeg grada i zemlje, kao i da nam se uvijek rado vraćaju.

Foto: Media biro/G. Šaban

Podijeli na: