Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

10.07.2020
1107

SREDSTVA ZA 16 PROJEKATA PODRŠKE ŽENSKOM PREDUZETNIŠTVU

Žene su hrabrije i inventivnije i, za razliku od muškaraca, motivisanije da učine iskorak u biznisu, čulo se danas prilikom potpisivanja Ugovora o dodjeli sredstava za podršku ženskom preduzetništvu u sali kina "Boka". 

Prisutne je ispred organizatora pozdravila sekretarka Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Tamara Lompar, koja je kazala da je ukupno bila 21 prijava od čega je podržano 16 projekata. 

Javnom potpisivanju Ugovora prisustvovali su predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović i potprdsjednica Sonja Perović Seferović. 

Predsjednik opštine Željko Aprcović je kazao da je želja lokalne uprave bila da se ove godine pruži podsticaj ženskom preduzetništvu, upravo zbog svih onih biznis barijra sa kojim se naše sugrađanke suočavaju prilikom donošenja odluke da uđu u sferu biznisa. 

,,Donijeli smo odluku da za to ove godine bude opredjeljeno 25.800 eura. Ovo današnje potpisivanje ugovora treba da bude simbolika da  u narednom periodu podršku treba da damo onima koji žele da započnu biznis. Mislim da ćemo naredne godine u skladu sa finansijskim mogućnostima lokalne samouprave opredjeliti veći iznos sredstava. Mikro, mala i srednja preduzeća su osnov razvoja privrednog razvoja Crne Gore, a žene su upravo u podređenom položaju u smislu dobijanja kreditnih linija kod određenih banaka u Crnoj Gori. Žene su hrabrije i inventivnije i imaju želju da naprave iskorak za razliku od muškaraca. A želja nam je da naš grad koji se dominantno bazira na turistčkom proizvodu ima preduzetnice kao partnere, koje će u lokalnoj samoupravi imati kvalitetan partnerski odnos koji će nam u budućnosti dati mogućnost da opredjelimo veća sredstva”, poručio je Aprcović. 

Podsjetimo da su od 1. jula 2020. godine, svake srijede, u periodu od 8:00 do 11:00 h, službenice Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj, na raspolaganju građanima – preduzetnicima za sva pitanja, savjete, informacije, u prostorijama multimedijalne sale u KC "Nikola Đurković.

Podijeli na: