Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

06.12.2019
590

SASTANAK U OPŠTINI KOTOR SA PREDSTAVNICIMA PRIVREDNE KOMORE

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović sa saradnicima, primio je juče predstavnike Privredne komore Crne Gore. Pored predsjednika sastanku su prisustvovali potpredsjednici Opštine Kotor Sonja Seferović i Nenad Vukadinović, kao i sekretarka Sekretarijata za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Tamara Lompar.

 

Ispred Privredne komore Crne Gore sastanku su prisustvovali predsjednik Vlastimir Golubović, potpredsjednici Ljiljana Filipović i Danilo Gvozdenović, kao i Nina Drakulović, direktorica Sektora za analizu i istraživanje.

Predsjednik Aprcović je najprije kazao da će lokalna samouprava, u saradnji sa Privrednom komorom intenzivno radititi na jačanju poslovnog ambijenta, a sve u cilju unaprjeđenja uslova za poslovanja malih i srednjih preduzeća.

,,Opština Kotor ima u planu da bude dio procesa sertifikacije po BFC standardu, koji stiču lokalne samouprave sa povoljnim ambijentom za poslovanje”, kazao je on.

Prvi čovjek grada je podsjetio i na činjenicu da je SO Kotor donijela odluku o regulisanju međusobnih odnosa između Opštine i kompanije Bigova Bay, čime su se stekli preduslovi za realizaciju značajne investicije na lokalitetu Bigova, čija se vrijednost procjenjuje na 300 miliona eura.

On je istakao i da će Opština Kotor raditi na suzbijanju svih biznis barijera i biti istinski servis, kako građanima, tako i privrednicima na njenoj teritoriji.

Predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović je govorio i o partnerskom odnosu sa lokalnim privrednicima, sa kojima je najavio da će održati sastanak početkom naredne godine, na kojem će imati priliku da iznesu svoje zahtjeve.

Predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović je ukazao na značajnu ulogu ove institucije u kreiranju povoljnog ambijenta za poslovanje privrednih subjekata. Predstavnici ove asocijacije su članovi Vladinih savjeta i komisija, kao i radnih grupa za izradu zakona koji se odnose na privredu.

,,Privreda insistira na proširenju poreske osnovice i smanjenju opterećenja za poslovanje preduzeća na lokalnom i državnom nivou. Zajedničkom borbom protiv sive ekonomije možemo doprinijeti tom cilju, a time i većim prihodima za opštine i državu”,  istakao je Golubović.

Podijeli na: