Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

10.05.2021
860

RISTIĆ: OD 1. DO 9. MAJA KOTOR POSJETILO 760 TURISTA

U periodu od 1. do 9. maja tekuće godine Kotor je posjetilo 760 turista koji su ostvarili 4 021 noćenje, kaže za Radio Kotor v.d. direktora TO Kotor Jovan Ristić.

Kako navodi, za isti period 2019. godine Kotor je posjetilo 1940 gostiju koji su ostvarili 9286 noćenja.

„Rezultat koji je postignut u ovom periodu tekuće godine možemo reći da je ohrabrujući jer imamo nešto manje od 50 odsto ostvarenih noćenja i nešto manje gostiju u odnosu na isti period u 2019. godini“ – ističe Ristić.

Prema njegovim riječima, 2019. godine dominirali su gosti iz Rusije (702), Velike Britanije (265), Srbije (180) i drugih zemalja iz Evrope i sa drugim kontinenata.

Ove godine, navodi Ristić, najveći broj gostiju bio je iz Srbije (302), Ukrajine (141) i iz Rusije (118). Ostali turisti su, kaže Ristić, uglavnom iz zemalja regiona.

„Ukoliko bismo mogli po ovih desetak dana (od 1. do 9. maja) da sudimo mogli bismo očekivati da u narednom periodu, odnosno ove godine ostvarimo dobre rezultate, naravno uz sve ono što je neophodno - masovnu vakcinaciju koja ide svojom dinamikom i koja je isto tako ohrabrujuća i uz pridržavanje svih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa. Mislim da bi mogli da očekujemo turističku sezonu barem na ovom nivou, a ja se nadam i malo većem procentualnom broju posjeta u odnosu na period od početka maja“ - ističe Ristić.

Kako kaže, najposjećeniji punkt za naplatu boravišne takse je u Starom gradu. Osim toga, navodi Ristić, otvoreni su punktovi u Dobroti II, na Prčanju i u Risnu.

„U narednom periodu planiramo po potrebi otvaranje i ostalih punktova. Nadam se da ćemo ove godine uspjeti i da će biti potrebe da pokrenemo i sve ostale punktove kojih ukupno ima 13. Nadam se da se vraćamo nekom normalnom načinu funkcionisanja“ – zaključuje Ristić.

 

Podijeli na: