Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

26.05.2022
677

REDOVNA SKUPŠTINA AKCIONARA AD LUKA KOTOR 27. JUNA

Redovna skupština akcionara Ad Luka Kotor će se održati 27. juna sa početkom u 13 časova u velikoj sali upravne zgrade.

U saopštenju, koje potpisuje predsjednica Odbora direktora ove kompanije Ljiljana Popović Moškov, prenosimo dnevni red i ostale detalje vezane za skupštinu:

“Razmatranje i usvajanje Predloga Odluke o usvajanju Finansijskih iskaza, Konsolidovanih finansijskih iskaza i Izvještaja o poslovanju „Luka Kotor“ A.D. sa Izvještajem o radu Odbora direktora za period 01.01.-31.12.2021.godine;
Razmatranje i usvajanje Predloga Odluke o usvajanju Izvještaja menadžmenta „Luka Kotor“ A.D. Kotor za period 01.01.-31.12.2021.godine i Konsolidovanog Izvještaja menadžementa za period 01.01.-31.12.2021.godine;
Razmatranje i usvajanje Predloga Odluke o usvajanju Izvještaja o reviziji finansijskih iskaza za period 01.01.-31.12.2021.godine i Izvještaja o reviziji konsolidovanih finansijskih iskaza za period 01.01.-31.12.2021.godine;
Razmatranje i usvajanje Predloga Odluke o izboru revizora za 2022.godinu.
Razmatranje i usvajanje Predloga Odluke o visini naknade članovima Odbora direktora;
Razmatranje i usvajanje Predloga Odluke o razrješenju članova Odbora direktora u skladu sa članom 159. stav 2 Zakona o privrednim društvima.
Donošenje Odluke o izboru članova Odbora direktora.

Pravo prisustva Skupštini akcionara imaju svi akcionari društva registrovani u spisku CKDD-a izdatom dva radna dana prije održavanja Skupštine. Postupak utvrđivanja identiteta akcionara, odnosno njihovih punomoćnika, vrši se na osnovu lične karte i kopije punomoćja, a počinje u 10 časova na dan i u mjestu održavanja Skupštine. Punomoćja moraju biti ovjerena u skladu sa Zakonom. Društvo će saglasno članu 137. Zakona o privrednim društvima utvrđivati identitete svojih akcionara čijim se akcijama upravlja preko određenog kastodi (vlasničkog) računa, ukoliko akcije kojima se upravlja preko tog računa čine više od 0,5% osnovnog kapitala društva ili daju više od 0,5% glasačkih prava. Akcionari mogu, u smislu člana 145. stav 1 tačka 3. Zakona o privrednim društvima, učestvovati u radu Skupštine i elektronskim putem i to glasanjem elektronskim putem, glasačkim listićima prije održavanja sjednice.
Odluke pod tačkama 1.2,3,4,5 i 6 po utvrđenom dnevnom redu donose se većinom glasova prisutnih ili zastupanih akcionara ili putem glasačkih listića sa pravom glasa. Odluka pod tačkom 7. dnevnog reda donosi se kumulativnim glasanjem.
Kvorum Skupštine akcionara čine akcionari koji posjeduju više od polovine ukupnog broja akcija sa pravom glasa, a koji su prisutni ili zastupani putem punomoćnika ili su glasali putem glasačkih listića, odnosno sa najmanje 689.130 akcija od ukupnog broja akcija od 1.378.259.
Sve dodatne informacije o dnevnom redu i predloženim Odlukama mogu se dobiti svakog radnog dana od 09 do 12 sati na broj telefona 032/325-208 ili 069/124-196.
Materijali sa predlozima Odluka za Skupštinu stavljaju biće dostupni na uvid akcionarima 20 dana prije održavanje Redovne skupštine akcionara na adresi: Park Slobode 1, kancelarija Sekretara društva broj 15. Obavještenja, predlozi odluka, punomoćja i glasački listići biće dostupni i na internet stranici: www.portofkotor.com
Akcionari koji svoja prava ostvaruju putem glasačkih listića, dužni su iste dostaviti najkasnije do dana održavanja Skupštine, do 10 časova lično, preporučeno putem pošte ili na mail Sekretara društva dusan.vukasovic@portofkotor.co.me. Glasački listići koji pristignu nakon navedenog roka, smatraće se nevažećim”.
 

Podijeli na: