Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

19.03.2021
1375

PUTOVANJE KOJE BI MOGLO ODREDITI SMJER SVJETSKOG TURIZMA: KRUZER S KOMPLETNO VAKCINISANIM PUTNICIMA

I dok u svijetu ne postoji konsenzus da samo vakcinisani putnici treba da imaju pravo na putovanje, američka kompanija za krstarenje Roial Caribbean najavila je da će u maju „lansirati“ svoj novi brod, Odyssey of the sea, prvo plovilo koje će prevoziti isključivo vakcinisanu posadu i putnike starije od 16 godina.

Prema nedjeljniku Travel, kruzer će isploviti iz izraelske luke Haifa, zemlje koja je do sada vakcinisala polovinu stanovništva i tako prednjači u broju vakcinisanih građana, za razliku od, na primjer, Sjedinjenih Država, gdje je ta cifra 15 odsto, ili EU u kojoj je taj udio daleko manji.

Izraelski premijer Benjamin Netaniahu već se pohvalio da će se izraelski građani prvi ukrcati na novi kraljevski brod, proglasivši Izrael primjerom globalnog uspjeha i učinivši događaj jednim od najvažnijih turističkih događaja u istoriji Izraela.

Brod će isploviti iz izraelske luke Haifa i posjetiti Rodos, Santorini, Mikonos, Atinu i Limasol na Kipru, a prodaja karata započinje 9. aprila.

Prvobitno je ovaj kruzer trebalo da napusti Rim za svoje prvo putovanje ljeta, ali se kompanija ipak odlučila za Izrael i najavila da će, logično, na brodu biti obezbijeđene mjere zdravlja i bezbjednosti.

Putnici na krstarenju moći će da uživaju u Sea-Plek-u na dva nivoa, u aktivnostima na otvorenom i u zatvorenom, posebnom programu za djecu i mnogim drugim uslugama.

Međutim, prema riječima izvršnog direktora kompanije Ričarda Faina, kompanija još uvijek nije donijela odluku o tome da li će na svoje brodove isključivo prevoziti vakcinisane putnike.

- Vakcinacija je sigurno najbrži i najbolji način da se ova pandemija stavi pod kontrolu. Očekujemo da vakcinišemo sve naše zaposlene i oni su generalno pokazali veliko interesovanje za vakcinaciju. Ali da li ćemo tražiti isto od svih posjetilaca svih naših brodova, još uvijek nije odlučeno - rekao je Fain u video poruci poslatoj ubrzo nakon što je objavljena vijest o njihovom prvom potpuno „vakcinisanom“ brodu.

Isključivo je sigurno da će svo osoblje na sve tri njihove linije - Roial Caribbean International, krstarenjima Celebriti i Silverseas biti vakcinisano protiv covid-a, a Fain je rekao da industrija krstarenja može očekivati eksploziju putovanja kada se steknu uslovi za normalno putovanje kruzerima.

- Uprkos svim udarcima koje je naša industrija primila, jasno je da će potražnja za ovom vrstom putovanja biti ogromna kada se naša vrata u potpunosti otvore. Došlo je vrijeme da se počnemo tome radovati i da se finansijski pripremimo za taj trenutak - rekao je Fain.

(www.jutarnji.hr)

(Foto - https://cruiseweb.com/)

 

Podijeli na: