Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

03.03.2021
589

PRIVREDNA KOMORA ĆE SNAŽNO PODSTICATI PROJEKTE ODRŽIVOG RAZVOJA I ZELENE EKONOMIJE

Privredna komora i UNDP će posvećeno raditi na realizaciji projekta "Kreiranje Mape puta Crne Gore ka cirkularnoj ekonomiji”, zaključili su predsjednik Privredne komore Vlasimir Golubović i stalna predstavnica UNDP-a Danijela Gašparikova tokom današnjeg sastanka u Privrednoj komori.

Projekat “Kreiranje Mape puta Crne Gore ka cirkularnoj ekonomiji” iniciran je 2019. godine nakon Konferecije o ekonomiji u organizaciji Privredne komore i konferencije "Zeleni dani", u saradnji sa Vladom Crne Gore.

“U Privrednoj komori smo svjesni da je ovo jedan od najvažnijih projekata za održivi razvoj i zelenu ekonomiju u Crnoj Gori, gdje ćemo kroz efikasno korišćenje resursa prepoznati siguran put ka dostizanju održivog razvoja i ekonomskog rasta” - rekao je Golubović.

“Bez obzira na zdravstvenu krizu, izabrani su eksterni konsultanti, među kojima je Circular Change, renomirana organizacija iz Slovenije. Dakle, rad na ovom projektu se nastavlja, a signali koje dobijamo iz Vlade su pozitivni” - saopštila je Gašparikova. Dodala je da je uvjerena da je uloga Vlade značajna, ne zbog materijalne podrške, već zbog uticaja koji projekat ima na cjelopkupni ekonomski razvoj, uključujući i pozitivne efekte na put Crne Gore ka EU. Gašparikova je u kontekstu razvojnih projekata izrazila zadovoljstvo što je Privredna komora uključena i u važne projekte digitalitizacije.

“Privredna komora je spremna za projekat cirkularne ekonomije i staćemo iza njega u svakoj njegovoj fazi. I mi u Komori, kao i naši privrednici, jedva čekamo impuls i reakciju ostalih uključenih činilaca, prije svega Vlade” - zaključio je Golubović.

Sastanku su prisustvovali savjetnik predsjednika Dragoljub Bulatović, direktorica Sektora za projekte Tanja Radusinović i Valbona Bogujevci iz UNDP-a.

 

(Saopštenje Privrene komore Crne Gore)

 

Podijeli na: