Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

18.04.2023
364

POČELO POLAGANJE VODOVODNE CIJEVI NA TREĆEM PUTU, U DUŽINI 1500 METARA

Tekst i foto: Biljana Marković

Duž saobraćajnice na Trećem putu, u blizini groblja “Vrbice”, na Kampu, počeli su radovi na polaganju vodovodne cijevi, koje izvodi firma “Spina”.
“Radovi na Kampu sprovedeni su preko Sekretarijata za investicije Opštine Kotor, u okviru komunalnog opremanja građevinskog zemljišta”, saopštio je za Radio Kotor sekretar Ognjen Vukasović.

Stručni nadzor nad izvođenjem radova obavlja DOO “Vodovod i kanalizacija Kotor”.
Po riječima Đura Markovića, vd direktora ovog gradskog preduzeća, tokom izvođenja radova biće položena cijev F 110, dužine 1500 metara.

“Radovi na Trećem putu izvode se radi poboljšanja vodosnabdijevanja objekata koji imaju dopumpavanje vode sa glavnog sistema odnosno sa cijevi F 315. Na cjevodovod koji će biti postavljen biće spojen gornji dio naselja do zgrada Bela Vista. Glavni finansijer je Sekretarijat za investicije, koji takođe vrši nadzor nad izvođenjem radova, zajedno sa Vodovodom. Na ovaj način ćemo poboljšati vodosnabijevanje dotičnih zgrada i nadam se obezbijediti konstantno vodosnabdijevanje u ljetnjem periodu”, kazao je Marković za naš radio, dodajući da je izvođač izabran na tenderu koji je raspisao Sekretarijat za investicije.

On je komentarišući bojazan koju su izrazili mještani naselja Srgovica da priključenjem više desetina stanova kompleksa Bela Vista, u okviru kojeg se nalazi i bazen, više neće imati kvalitetan pritisak vode, poručio će vodosnabdijevanje ovog naselja i nadalje biti kvalitetno.    

“Nakon završetka radova neće se pogoršati vodosnabdijevanje potrošača koji su već priključeni na glavnu cijev 315, nego će se jedino obezbijediti rješavanje problema vodosnabdijevanja zgrada na gornjoj liniji”, rekao je Marković.

Što se tiče radova “Vodovoda” na terenu, podsjeća da je preduzeće nedavno riješilo problem prekida vodvosnabdijevanja Novog naselja, uzrokovanog oštećenjem vodvodnih cijevi prilikom pada potpornog zida na gradilištu stambene zgrade, kada su oštećena dva porodična objekta.
   
“Takođe smo položili novu cijev u Pelinskoj ulici u Grblju, promijenili cjevovod u Šišićima, radili na poboljšanju vodosnabdijevanja naselja Kavač, odnosno izvodili smo radove u ulici u sredini Kavča.
Svakodnevno se vrše zamjene vodomjera i popravke kvarova na teritoriji opštine. Trenutno imamo redovno vodosnabdijevanje svih područja, uz minimalne preuzete količine iz Regionalnog vodovoda”, kazao je Marković.  

Podijeli na: