Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

15.02.2023
400

POZIV POSLODAVCIMA ZA UČEŠĆE NA SAJMU ZAPOŠLJAVANJA - PREKO 4000 MATURANATA I STUDENATA U POTRAZI ZA POSLOM

Studentski parlament Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Kancelarijom za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore i ove godine, po petnaesti put, organizuje Sajam sezonskog zapošljavanja pod nazivom „Summer job 2023“. Ovim projektom predviđeno je informisanje studenata i maturanata iz cijele Crne Gore o opcijama za zaposlenje u domaćim kompanijama i institucijama, kao i pružanje prilike mladim ljudima da steknu svoje prvo radno iskustvo.

Sajam će biti organizovan, 15. marta, u Sportskom i kulturnom centru Univerziteta Crne Gore (Baku br. 1, Podgorica) u periodu od 10-15h i 16. marta na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo u Kotoru, u istom periodu. Sajmu u Podgorici prisustvovaće maturanti iz cijele Crne Gore, kao i studenti sa svih 19 fakulteta u okviru Univerziteta Crne Gore. Sa druge strane, u Kotoru se očekuju studenti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, Pomorskog fakulteta i maturanti srednjih škola iz Kotora. Studentima i maturantima će biti organizovan prevoz iz svih opština u Crnoj Gori, a očekuje se da ovogodišnji Sajam posjeti preko 4.000 zainteresovanih za sezonsko zaposlenje. Kompanije se mogu prijaviti za učešće na Sajmu u Podgorici i/ili Kotoru.

Sajam sezonskog zapošljavanja predstavlja najveći događaj ovakvog karaktera na kojem učestvuju predstavnici privrednog sektora. Kompanije izlagači prezentuju svoje potrebe za sezonskim poslovanjem i ujedno imaju jedinstvenu priliku da na jednom mjestu, između velikog broja mladih i obrazovanih ljudi, naprave selekciju i odaberu one koje smatraju adekvatnim, tj. kvalifikovanim za potrebe njihovog poslovanja. Imajući u vidu značaj sezonskih poslova za privredu Crne Gore i veliko učešće strane radne snage tokom sezone, osnovni cilj ovog projekta je povećanje učešća domaće radne snage koja je pokazala veliko interesovanje za rad na sezonskim poslovima u Crnoj Gori.

Do sada je kroz Summer job svoje prvo radno iskustvo steklo preko 10.000 maturanata i studenata, a svake godine sezonske poslove ponudi oko 50 poslodavaca koji nude skoro 1000 otvorenih pozicija za sezonsko zaposlenje.

Pozivamo sve zainteresovane kompanije da se prijave za učešće na ovogodišnjem Sajmu i ponude mladim ljudima priliku da steknu svoje prvo radno iskustvo i zakorače u poslovni svijet. Učešće kompanijama je potpuno besplatno, a Studentski parlament i  Kancelarija za razvoj karijere i cjeloživotno učenje Univerziteta Crne Gore će obezbijediti prostor gdje će kompanije biti u prilici da se predstave studentima, maturantima i svim posjetiocima Sajma, kao i formulare za prijavu zainteresovanih kandidata.

Za sve dodatne informacije vezane za učešće na ovogodišnjem Summer job-u stojimo na raspolaganju, te nas možete kontaktirati putem e-mail adresa: summerjob@ucg.ac.me i sezonskiposlovi@ucg.ac.me ili pozivom na broj telefona koordinatora: 020 414244 / 068 814 804.

 U prilogu je foto galerija sa prošlogodišnjeg Sajma u Podgorici.

Link: https://we.tl/t-A3FGM5fYuN

Izvor - Univerzitet Crne Gore

 

Podijeli na: