Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

26.02.2020
1867

POTPISAN UGOVOR O KUPOPRODAJI IZMEĐU OPŠTINE KOTOR I JUGOPETROLA

 

Ugovor o kupoprodaji između Opštine Kotor i privrednog društva “Jugopetrol“ AD Podgorica potpisan je danas  u sali za sastanke Opštine Kotor.

Predsjednik Opštine Željko Aprcović saopštio je ovom prilikom, da lokalna samouprava pristupa kupovini nepokretnosti na osnovu odluke lokalnog parlamenta, a u cilju stvaranja uslova za što neposrednije i efikasnije obavljanje poslova i zadovoljavanja potreba lokalnog stanovništva. 

,,Opština Kotor će, po osnovu Ugovora o kupoprodaji, steći pravo svojine na dvije izuzetno kvalitetne lokacije u Industrijskoj zoni i u Škaljarima. U daljim projektima razvoja Kotora one će nam poslužiti za realizaciju budućih pravnih poslova koje namjeravamo zaključiti sa CEDIS-om, a u smislu dobijanja izuzetnog prostora na kojema se trenutno nalaze objekti Elektrodistribucije, u blizini sjevernih gradskih vrata. Na tom prostoru namjeravamo da, u skladu sa rješenjima iz Prostorno-urbanističkog plana Kotora, realizujemo polivalentne kulturne sadržaje i da omogućimo vertikalni transport do tvrđave San Đovani”, pojašnjava Aprcović.

Prema njegovim riječima, dio prostora u Škaljarima, kojima je Opština od danas titular svojine, namjerava se prilagoditi u potrebne prostore za smještaj javnih preduzeća i svih službi koje imaju prostorna ograničenja.

“Upravo sa takvim konceptom budućeg razvoja prostora u Škaljarima, adekvatno ćemo odgovoriti potrebama svih službi, samim tim i naših sugrađana i turista koji posjećuju Kotor”, naglašava Aprcović.

Izvršni direktor Antonios Semelidies je kazao da “Jugopetrol“ AD Podgorica predmetnu imovinu ne koristi duži niz godina.

,,Nedavmo smo odlučili da prodamo ovu imovinu, a jedna od glavnih zainteresovanih strana za kupovinu je bila upravo Opština Kotor. Nakon konstruktivnih pregovora sa gradonačelnikom i njegovim timom, uspjeli smo da dođemo do zaključenja ovog ugovora”, dodao je Semilidies.

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su:  potpredsjednik Opštine Kotor Nenad Vukadinović, glavna administratorka Opštine Milena Kašćelan, sekretar Sekretarijata za lokalne prihode, budžet i finansije Ivo Magud, sekretar Sekretarijata za  imovinsko-pravne poslove Davor Magud, direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Zoran Mrdak, direktor razvojne mreže Jugopetrola Vlado Samardžić, pravnica Duška Velimirović i prevodilac Jovana Dobriša.

Podijeli na: