Ekonomija

08.04.2021
368

PODACI UIPA-a ZA 2020. - EFEKTI KONTROLA INSPEKTORA 2,5 MILONA EURA

Inspekcije Uprave za inspekcijske poslove su tokom 2020. izvršile ukupno 65.526 pregleda i utvrdile 10.417 nepravilnosti, za koje je izrekla 5.451 prekršajnih naloga u iznosu od 1.913.000 eura.

Kako ističu u saopštenju, Uprava za inspekcije je za ovaj period podnijela 322 zatjeva za pokretanje prekršajnog postupka.

"Ukupni efekti kontrola prelaze 2.500.000 eura imajući u vidu vrijednost izrečenih novčanih kazni u prekršajnim postupcima, troškovima postupka, kao i raznim taksama koje naplaćuje uprava u određenim sferama djelovanja (sanitarne saglasnosti, naknade i takse za kontrolu u spoljnotrgovinskom prometu i sl.). Kada su u pitanju rješenja u cilju sprječavanja širenja koronavirusa, Zdravstveno-sanitarna inspekcija donijela je ukupno 134.055 ovih rješenja", ističu u Upravi.

Sve inspekcije će, kako naglašavaju, u narednom periodu nastaviti da rade na povećanju stepena poštovanja propisa u svim oblastima, uz promovisanje praktivnosg djelovanja i većeg stepena otvrorenosti prema privrednom sektoru za sve vrste nedoumica i zajedničkom rješavanju problema, a sve kako bi osnažili poslovni ambijent u Crnoj Gori koji posluje legalno, a suzbili sve pojave nelojalne konkurencije.

"Uz ove redovne poslove, u kontekstu daljeg trajanja pandemije, inspekcije će raditi pojačano na terenu radi obezbjeđivanja još većeg poštovanja važećih epidemioloških mjera, u cilju zaštite zdravlja građana i što ranijeg oporavka naše privrede", zaključuju u saopštenju Uprave za inspekcijske poslove.

Foto: portalanalitika.me

 

Podijeli na: