Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

09.01.2020
551

PLAN POTROŠNJE DIREKCIJE ZA 2020. GODINU

Plan potrošnje Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora za 2020. godinu iznosi 11 miliona 457 hiljada eura.

Kako je planirano Programom rada Direkcije za 2020. godinu, u tekuće održavanje biće uloženo milion 296 hiljada i 800 eura, u uređenje građevinskog zemljišta 3 miliona 452 hiljada eura, a u investiciono održavanje 5 miliona 98 hiljada eura.

Prema riječima direktora Direkcije Zorana Mrdaka, pozitivnih pomaka u odnosu na prethodnu godinu biće kada su u pitanju uređenje i održavanje zelenih površina. On podsjeća da su prošloj godini opredijeljena sredstva u iznosu od 600.000 eura i izabran izvođač radova za sanaciju, proširenje i asfaltiranje postojećih saobraćajnica u našoj opštini. U pitanju su, između ostalog, sanacija postojećeg trotoara koji je u veoma lošem stanju, prvenstveno u užem gradskom jezgru, djelova starih puteva, parapeta i djelova priobalnog puta kroz Perast, trotoara u Risnu sa obje strane magistralnog puta od Stare slanice do raskrsnice prema bolnici, sanacija privremenog puta do risanske osnovne škole, puta od magistrale prema gornjem Morinju (III faza). U ovoj godini radiće se na izgradnji puta do groblja u Stolivu, platoa i ulice do kapele na Prčanju uz sanaciju potpornog zida, ulice od magistralnog puta na Trojici do rezervoara Vodovoda u Škaljarima, rekonstrukciji Njegoševe ulice u dužini od 700 metara, ulice kroz naselje u Rakitama, ulice Iva Brkanovića (pored bazena i stadiona FK „Bokelj“, sanaciji ulice kroz Tabačinu, izgradnji treće trake pored Osnovnog suda, sanaciji i proširenju puta Gorovići-Bratešići (na lokalnom putu Stara Forteca-Lastva Grbaljska), sanaciji dijela puta u Donjoj Sutvari (II faza), proširenju puta Pobrđe-Vranovići, kao i na sanaciji klizišta uz lokalne puteve. Saniraće se najkritičniji djelovi puta Goražda-Mirac, u planu je probijanje puta kroz Krstac-Zalazi (II faza), ali i sanacija gradskih bedema i izgradnja trotoara i uređenje šetnih staza.

Plan prihoda budžeta opštine Kotor koji se predviđa realizovati preko Direkcije za ovu godinu iznosi 6 miliona 80 hiljada eura.  Radi se o prihodima od: izdavanja u zakup poslovnih prostorija u vlasništvu opštine Kotor, terasa, naknada za postavljanje privremenih objekata, prodaje ulaznica za bedeme, naplate naknade za komunalno opremanje i gradske rente, te legalizacije nelegalno sagrađenih objekata.

Foto: Irena Mačić

Podijeli na: