Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

26.07.2024
3003

OGNJANOVIĆ: GLAVNI PROJEKAT REKONSTRUKCIJE STADIONA FK BOKELJ KOŠTAĆE PREKO 200.000 EURA

Tekst: Biljana Marković
Foto: Radio Kotor / B.M.

Za glavni projekat rekonstrukcije stadiona Fudbalskog kluba (FK) „Bokelj“, Opština Kotor budžetom je opredijelila oko 100.000 eura, ali mislim da će mnogo više da košta, sigurno preko 200.000 eura, saopštio je za Radio Kotor savjetnik za sport u Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti i član uprave FK „Bokelj“ Dejan Ognjanović.

Podsjeća da je na konkursu za idejno arhitektonsko rješenje stadiona FK “Bokelj”, koji je Opština Kotor raspisala u oktobru prošle godine, pristiglo više od 60 ponuda.

„Izbrana je jedna, mislim da su izvođači iz Turske. Nakon toga tražili smo saglasnost UNESCO-a. Čekali smo je skoro godinu, a dobijena je prije više od mjesec dana. Očekujemo da se pristupi izradi glavnog projekta, što nije lak i jednostavan posao jer iziskuje dosta sredstava, a zatim i izgradnju u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore. Bilo je nekoliko razgovora na tu temu i mislim da je to dobar put. Kotor kao grad i FK Bokelj, koji je stogodišnjak, zaslužuju takvo zdanje - stadion. Vidim da sa svih strana postoji dobra volja. Očekujem da se, ako ne ove godine, onda početkom 2025., završi glavni projekat, te da do kraja naredne godine krenemo sa radovima na izgradnji stadiona“, izjavio je Ognjanović.

Upitan kakvo je sadašnje stanje stadiona, ističe da se tokom proteklih sedam godina, koliko klub predvodi aktuelna uprava, dosta uradilo, a da su „uslovi za rad dobri“.

„Međutim, sigurno da je to stadion koji postoji duže vremena i da je potrebna rekonstrukcija. Koliko god da sređujemo taj objekat, potreban je novi da se sagradi i nadam se da će to da se desi“, naglašava on.

U prvom timu FK „Bokelj“, kako precizira, je 25 igrača, u mlađoj selekciji preko 150 djece, uz nadu da će se taj broj iz godine u godinu povećavati.

„Jer ćemo svake godine biti u obavezi da imamo sve selekcije. Nadam se da će Bokelj u budućnosti napredovati, biti stabilan prvoligaš i da uz novi stadion ponovo igramo Evropu“, poručuje Ognjanović.

Fudbal je, dodaje, najvažnija sporedna stvar na svijetu i najpopularniji sport, a Kotor rasadnik fudbalskih talenata, pri čemu su zastupljeni i drugi sportovi u kojima se bilježe veliki uspjesi, prije svega u vaterpolu.

„Uspjesi i rezultati su magnet za djecu koje imamo dovoljno, u budućnosti nadam se još više. Neka im to bude motiv da sanjare, žele, nebitno kojim sportom se bave, ali da pokušaju da naprave nešto kroz sport. Mislim da vrijedi pokušati“, konstatuje Ognjanović.

Opština Kotor, podsjeća, budžetom za 2024. godinu za oblast sporta opredijelila je 1.360.000 eura, a raspodijela sredstava obavljena je početkom godine.

„U raspodijeli je učestvovao 31 klub, bilo je 15 manifestacija, 12 individualnih sportista. Mislim da je Kotor kao opština, što se tiče sporta, opredijelio najviše sredstava, čime treba da se ponosimo. Sport to vraća na najbolji mogući način - Vaterpolo klub Primorac je ove godine napravio dobre rezultate, zatim odbojkašice, košarkaši, FK Bokelj, individualni sportovi, kao što su džudo, džiu-džicu i ostali, tako da je to dodatni motiv i sigurno ova sredstva idu u prave ruke“, zaključio je Ognjanović.

Podijeli na: