Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

06.12.2019
1278

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O RADU DIREKCIJE ZA MZ ŠKALJARI, KAVAČ I MIRAC

Javna rasprava o radu Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora za Mjesne zajednice Škaljari, Kavač i Mirac, održana je sinoć u prostorijama MZ Škaljari.

Javnoj raspravi povodom Nacrta Programa rada Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora za 2020. godinu, Programa uređenja prostora za 2020. godinu i Nacrta Odluke o usvajanju Plana potrošnje Direkcije, prisustvovali su direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Zoran Mrdak sa saradnicima Sanjom Uljarević i Punišom Raičevićem, kao i direktor DOO ,,Komunalno Kotor” Milan Popović.

Prisutne je pozdravio predsjednik MZ Škaljari Eduard Kovačić, a direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Zoran Mrdak najavio je investicije planirane za narednu godinu, za sve tri mjesne zajednice.

,,Osim aktivnosti planiranih za narednu godinu, Nacrtom plana potrošnje predviđeno je više sredstava predviđenih za zajedničko ulaganje koje se tiče svih mjesnih zajednica. Po pitanju projektovanja planirana je izrada projekta sanacije i rekonstrukcije crkve Sv.Vićenco u Škaljarima. Planiran je i projekat okolnog uređenja sportske dvorane u Škaljarima,  izrada projekta rekonstrukcije saobraćajnice od tunela Vrmac do naselja Mirine u Kavču, kao i izrada projekta za odvođenje otpadnih voda, uključujući i naselje Pržice“, naglasio je Mrdak.

On je dodaje da je plan obuhvata i izvođenje radova na više lokacija.

,,U pitanju su rekonstrukcija ulice kroz naselje Rakite, zatim, rekonstrukcija Njegoševe ulice i ulice Iva Brkanovića (pored bazena i stadiona FK “Bokelj”). Finansijska sredstva opredijelili smo i za uređenje fasada pored magistralnog puta, u blizini bivše fabrike 'Rivijera' i 'Autoremonta'. U planu je i sanacija najkritičnijih djelova puta Goražde- Mirac, te postavljanje 11 stubova javne rasvijete u naselju Koložunj“, kazao je  Mrdak.

Direktor DOO ,,Komunalno“ Milan Popović najavio je da će naredna godina za ovo preduzeće biti vrlo dinamična.

,,Investiraćemo u vozila i opremu. Pored održavanja bujičnih kanala, djelatnost naše firme je i održavanje zelenih površina i čistoća na cijelom području opštine Kotor. Narednu godinu obilježiće i  regulativa Evropske unije koja podrazumijeva razdvajanje otpada na mokru i suvu frakciju. Vjerujem da će takve smjernice ispoštovati građani Kotora“, rekao je Popović.

Pitanja građana odnosila su se na mogućnost izgradnje trotoara uz magistralu, uz ogradu nekadašnjeg ,,Autoremonta“, na šta su dobili odgovor da su u ovom gradskom preduzeću ranije razmatrali taj problem, ali da je na toj dionici nemoguće graditi, jer je u pitanju privatno vlasništvo.

Stanovnici MZ Škajari, između ostalog, traže: proširenje puta od dječjeg vrtića do otvorenog bazena, izgradnju trotoara od ulaza u Novo naselje do krivine Dončić, kao i izgradnju vidikovca na platou kod te krivine, asfaltiranje ulice pored Službe zaštite i spašavanja, završetak radova na stazi između grobnih mjesta na gradskom groblju u Škaljarima.

Mještani Kavča ističu da je potrebna sanacija puta Mirine- tunel “Vrmac”, puta u naselju Podi, puta Mirina ka ,,Infiniti“ objektima, jer kako kažu, to naselje je potpuno odsječeno, a u blizini su i tri crkve. Kavčani se nadaju i izgradnji dječjeg igrališta, jer kako navode, broj mališana u ovoj mjesnoj zajednici svakodnevno se povećava.

Žitelje MZ Mirac su interesovali radovi na javnoj rasvjeti.

Nadležni su ovom prilikom najavili rješavanje “gorućih” problema u što kraćem roku.

 

Podijeli na: