Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

29.12.2021
799

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O PROGRAMU RADA DIREKCIJE ZA MZ DOBROTA 1, DOBROTA 2 I ORAHOVAC

Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora organizovala je danas u palati Bizanti javnu raspravu za Mjesne zajednice: Dobrota 1, Dobrota 2, Orahovac,  na kojoj se raspravljalo o tri dokumenta.

U pitanju su Nacrti Programa rada Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora za 2022. godinu, Programa uređenja prostora za 2022. godine sa Programom urbane sanacije za 2022.godinu i Nacrt Odluke o usvajanju Plana potrošnje Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora za 2022. godinu.

Prisutne je najprije pozdravila direktorka Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Snežana Jovanić, a zatim su uslijedila pitanja građana.

Na ovoj javnoj raspravi nije bilo velikog interesovanja građana.

Mještanka Dobrote iznijela je kritike što je u Plan za narednu godinu uvršteno asfaltiranja ulice Turist B u Dobroti, gdje je predviđeno da se makadamski put, koji se nalazi u urbanom dijelu naselja, a koji je u veoma je lošem stanju, asfaltira u dužini od 150m, prosječne širine 3m, a kako navodi, ta ulica nije predviđena PUP-om, a zemljište preko kojeg prolazi je privatna svojina.

Prisutni su bili i mještani MZ Orahovac, koji su  kao prioritet u tom dijelu opštine istakli izgradnju puta prema Gornjem Orahovcu i postavljanje buster stanice za vodosnabdijevanje mješatana na većim kotama u Donjem Orahovcu.

Kako navode, većina stanovnika Donjeg Orahovca ima imanja u selima Gornjeg Orahovca do kojih mogu doći jedino pješke, tako da im je put neophodan kako bi obnovili stare kuće i crkve na tom području.

Podsjetimo, zainteresovani, svoje primjedbe, sugestije i predloge (do 10. januara 2022. godine), mogu dostaviti na e -mail Direkcije komunko@t-com.me ili putem pošte na adresu: Direkcija za uredenje i izgradnju Kotora, Škaljari bb.

 

 

Podijeli na: