Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

22.08.2022
1167

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O ELABORATU ZA PROJEKAT REKONSTRUKCIJE HOTELA SPLENDIDO

Javna rasparava o Elaboratu procjene uticaja na životnu sredinu za projekat rekonstrukcije objekta hotela ’’Splendido’’, održana je danas u pres sali Kulturnog centra.

Prisutne su ispred organizatora javne tribine pozdravile sekretarka Sekretarijata za zaštitu prirodne i kulturne baštine Opštine Kotor Bojana Petković i savjetnica Jelena Vuković.

Elaborat je u ime obrađivača kompanije “Paming”, predstavio profesor Dragoljub Blečić.

,,Riječ je o projektu rekonstrukcije postojećeg hotela u cilju veće kategorizacije, a investitoru su odobrenu UT uslovi od strane nadležnog sekretarijata, kao i konzervatorski uslovi od starne Zavoda za zeštitu kulturnih dobara. Projektom je predviđena rekonstrukcija četiri i uklanjanje dva postojeća objekta, u cilju poboljšanja funkcionalnosti hotela i podizanja na nivo od pet zvjezdica.
Ukupni kapaciteti hotela su 30 smještanih jedinica, sa 60 ležajeva. Prema tehničkim podacima od Vodovoda je dobijena saglasnost za rekonstrukciju vodovodne mreže, zbog veće potrošnje. Sa aspekta otpadnih voda na toj lokaciji postoji kanalizaciona mreža. Atmosferske vode se odvode u atmosfersku kanalizaciju, a vode sa parkninga koje bi mogle biti zaprljane prilikom pranja biće sprovedene u separatore. Takođe, postoji i separator za masnoće iz kuhinje”- pojasnio je Blečić.

Projektom je predviđeno ozelenjavanje površine od  250 m2.

,,Predviđen je i zeleni krov od 60 m2, tako da će ambijent biti osvježen hortikulturom. S obzirom da je u pitanju rekonstrukcija postojećeg objekta, prilikom izvođenja radova i dalje upotrebe, neće biti naročitog uticaja na životnu sredinu”-zaključio je Blečić.
Nije bilo zainteresovanih građana za ovu javnu raspravu.

Podsjetimo, rok za učešeće u javnoj raspravi i dostavljanje primjedbi i mišljenja u pisanoj formi, na adresu Opština Kotor, Sekretarijat za zaštitu prirodne i kulturne baštine, kao i na e-mail: bastina@kotor.me je 25.08.2022. godine.
 
Tekst i foto : Tamara Vuković

Podijeli na: