Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

16.09.2021
400

ODRŽANA 3. SJEDNICA RADNE GRUPE ZA IZRADU STRATEGIJE RAZVOJA TURIZMA 2021- 2025.

Gardašević-Slavuljica: Naslijedili smo neriješene probleme iz 2008. godine

“Izrada ovog dokumenta, predstavlja izazov i veliku odgovornost, jer smo svjedoci da prethodno rađena Strategija, koja je važila za period od 2008-2020. godine, nije realizovana, niti je ikada to konstatovano”, poručila je Direktorica Direktorata za razvojne politike u turizmu mr Aleksandra Gardašević-Slavuljica, u okviru trećeg sastanka Radne grupe za izradu nove Strategije ravzoja turizma Crne Gore 2021-2025, koji je održan u organizaciji Ministarstva ekonomskog razvoja.

Gardašević je istakla da su problemi koji su identifikovani još 2008. godine, naslijeđeni.

“Trendovi, razvojni prioriteti i okolnosti su se od tada znatno promijenili. Ipak, raduje što će pored članova Radne grupe, u izradi Strategije učestvovati i svi segmenti zainteresovane javnosti, pa je ovo šansa za turističke aktere da daju svoj doprinos u kreiranju što boljeg turističkog ambijenta”, dodala je Gardašević-Slavuljica.

Sastanku su prisustvovali predstavnici nadležnih Ministarstava i organizacija, akademske zajednice, NVO sektora i turističkih udruženja. Radna gruša, kojom je predsjedavala Gardašević-Slavuljica, identifikovala je izazove sa kojima se susreće crnogorski turizam, na osnovu koji će se definisati strateški i operativni ciljevi, kao i način njihove realizacije.

Na sastanku, kojim je predsjedavala Gardašević-Slavuljica, prepoznate su glavne prepreke razvoju turizma u Crnoj Gori, a koji će biti tretirani Strategijom. Između ostalog to su: sezonalnost, regionalna neuravnoteženost, nedostatak kvalitetne infrastrukture, baze statističkih podataka, zatim nedostatak destinacijskog menadžmenta, edukacije, kadra i dr...

Podsjećamo, Ministarstvo ekonomskog razvoja iniciralo je izradu Strategije koja će biti bazirana na realnim tržišnim okolnostima.

 

Podijeli na: