Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

01.10.2021
264

ODRŽAN SASTANAK NACIONALNE I LOKALNIH TURISTIČKIH ORGANIZACIJA

Direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore (NTO) Ana Tripković Marković sa saradnicima, održala je juče sastanak sa direktorima lokalnih turističkih organizacija (LTO) u Crnoj Gori.

Rezimirajući rezultate ljetnje turističke sezone ona je, na osnovu izvještaja koje lokalne turističke organizacije dostavljaju na nedjeljnom nivou Nacionalnoj turističkoj organizaciji Crne Gore, konstatovala da su, u kontekstu vanrednih okolnosti u kojima se odvijala ova sezona ostvareni dobri rezultati, kako u primorskim, tako i u turističkim opštinama na sjeveru.

U fokusu sastanka bilo je planiranje i usklađivanje zajedničkih marketinških aktivnosti i sajamskih nastupa na međunarodnom i regionalnom tržištu do kraja 2022.godine.
Predstavljen je načelni plan sajamskih nastupa i prezentacija u susret narednoj ljetnjoj turističkoj sezoni, koji podrazumijeva nastup na najznačajnijim turističkim sajmovima i berzama na strateškim emitivnim tržištima, ali i nekim novim, u skladu sa rastom tražnje i otvaranjem avio linija.

Ovom prilikom predstavnici lokalnih turističkih organizacija upoznati su i sa mogućnostima za turističku promociju u okviru predstavljanja Crne Gore na Svjetskoj izložbi EXPO koja se održava u Dubaiju tokom narednih šest mjeseci.

Pored definisanih tema, predmet sastanka bio je i unaprijeđenje funkcionisanja sistema destinacijskog menadžmenta.

Sastanku NTO-a i LTO-a prethodile su konsultacije LTO-a sa turističkom privredom iz njihovih opština kako bi se prilikom kreiranja plana promocije destinacije uvažile njihove sugestije.

Zaključeno je da će se u narednom periodu dalje raditi na inteziviranju saradnje u cilju sinhronizacije promotivnih aktivnosti i unapređenja destinacijskog menadžmenta.

Sastanku je prisustvovao i direktor nacionalne avio kompanije Predrag Todorović.


Saopštenje - Nacionala turistička organizacija Crne Gore

Podijeli na: