Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

02.11.2023
305

NA KOTORSKOJ RIVIJERI ODMARA 1.340 GOSTIJU

Tekst: Biljana Marković
Foto: Radio Kotor / B.M.

U Kotoru trenutno odmara 1.340 gostiju, od kojih u privatnom smještaju boravi 1.095, u hotelskom 207, a u hostelima 38, saopšteno je iz Turističke organizacije (TO) opštine Kotor.

“U privatnom smještaju najbrojniji su gosti iz Rusije, Turske, Srbije, Sjedinjenih Američkih Država i Ukrajine, u hotelskom iz SAD-a, Kanade, Francuske, Njemačke, Turske, Rusije, Kine i Izraela”, kazala je za Radio Kotor PR menadžerka, Milena Radović.

Grad je, kaže, danas obišlo 879 izletnika.

Tokom protekle sedmice Kotor je posjetio 12.441 izletnik, a u danima vikenda 4.266.

“Najbrojnije su bile grupe izletnika iz SAD-a, Turske, Njemačke, Švedske i Francuske”, navela je Radović.

Dodaje da je od 1. novembra promijenjeno radno vrijeme Turističko-informativnog centra, odnosno Kamenog kioska, kao i Kancelarije za prijavu boravka stranaca i naplatu boravišne takse u Starom gradu (pored Pošte), te je sada od 8 do 18 časova.

“Osim Kancelarije za prijavu boravka stranaca i naplatu boravišne takse u Starom gradu, trenutno su otvoreni i punktovi Sveti Stasije i Prčanj koji su dostupni svim danima u sedmici od 8 do 15 časova. Punkt Risan otvoren je radnim danima u istom terminu. Takvo radno vrijeme će ostati do kraja novembra”, precizira Radović.

Napominje da je TO Kotor nedavno, u dogovoru sa autorima, aranžerima i izvođačima formalno preuzela prava na muzičku numeru “Pravac Kotor” i naziv pjesme.

“U budućnosti će biti korišćen kao slogan, a i sama pjesma, kroz planirane reklamne kampanje u regionu”, kazala je Radović, najavivši “Kotor Winter fest”, tj. Kotorske zimske fešte.

“Manifestacija će ove godine trajati malo duže nego što smo navikli u zimskim mjesecima. Uskoro će biti objavljen kompletan kalendar”, poručila je Radović.  

Podijeli na: