Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

06.02.2023
320

MILIĆ: SVJETSKI HOTELSKI BRENDOVI DOPRINOSE KONKURENTNOSTI DESTINACIJE

Izvršni direktor hotelske grupacije „Casa del Mare“, Nikola Milić, prošlogodišnji dobitnik godišnje nagrade Privredne komore Crne Gore za unapređenje menadžmenta, ocijenio je za Radio Kotor da dolazak svjetski poznatih hotelskih brendova na ove prostore, poput IHG-a,  Hayat-a i Marriott-a, doprinosi konkurentnosti destinacije i podizanju kvaliteta rada u turističkoj privredi. 

“Upravo su oni ti koji nas tjeraju da budemo bolji. Upravo su oni reper svjetskih standarda ove industrije. Vizija, koju smo stvorili prije nekih destak godina, kada smo sanjali da osnujemo grupaciju, stvorena je upravo kroz sve ono što smo naučili i kako su rasli IHG, Hayat,  Marriott  i svi ostali veliki hotelski brendovi.

Mislim da je za destinaciju od velike važnosti što će svi oni biti kod nas, pogotovo kad pričamo o mikrolokaciji, u zalivu. Hayat je već potopisao ugovor i od predstjeće sezone se očekuje da bude frašinzer u Stolivu, u Kotor Bay.

Marriott je u izgradnji, na jednoj izuzetnoj važnoj lokaciji u Kotoru i mislim da će dosta doprijeniti gradu i razvoju turizma i podići ga na jedan neki daleko veći nivo. Accor je kroz brend Movenpick ovdje u Risnu, tako da su to sve dobre stvari koje će i nas male hotelijere tjerati da budemo bolji, da više razmišljamo strateški, da razmišljamo o stndardima i procedurama, na neki način olakšaće  i našu konkurentnost destinacije i njen razvoj u budućnosti.

Mislim da su to divne stvari, odlične,  i daće Bog da i drugi poznati brendovi i lanci dođu kod nas u zaliv i Crnu Goru, a nadam se i da ćemo uspjeti da sačuvemo neke za koje  medijski znamo da se lomi da li će ostati ili ne.

Ako svi budu ovdje, šaljemo veoma jasnu sliku da smo  potencijalno interesantna destinacija za turiste visoke platežne moći, što je negdje i opredjeljenje kroz Strategiju turizma da Crna Gora bude destinacija luksuznog turizma. Samo sa dobrim brendovima, kao ovi koje smo spomenuli i mnogi drugi, mi koračamo ka tom putu”, kazao je Milić.

Na prostoru bivšeg Fjorda, kao i na više drugih u zalivu, vidi isključivo hotelske sadržaje i ništa drugo.

“Ako možemo da nazovemo uspjehom ovo što smo napravili sa Casa del Mare grupacijom, onda mogu reći da je jedan veliki dio toga naša percepcija gledanja na hotelijerstvo, kao posao, a ono je za nas život. Tako da na mnogim  lokacijama u zalivu vidim puno malih, lijepih bitik hotela. Naravno, trebaju nam i veliki hoteli, kao generatori turizma. Konkretno na lokaciji gdje se nalazio Fjord, za kojeg me veže mnogo lijepih uspomena iz djetinjsta, a tu sam proveo maturska noć, lijepe maskembale, vidim obavezno hotel i radujem se da to bude što prije, da li kroz novi brend ili kroz nekog već poznatog operatera, ali  radujem se da tu bude što prije hotel visoke kategorije”, rekao je Milić.

Podsjećamo, nagrada Privredne komore Crne Gore već šest decenija predstavlja prestižno priznanje kojim se ističu vrijedna postignuća crnogorskih pregalaca u kategorijama: uspješno poslovanje, društvena odgovornost, inovativnost i unapređenje menadžmenta.

Prošlogodišnje nagrade imale su dodatnu vrijednost, jer su afirmisale uspjehe privrednika ostvarene u izazovnim vremenima pandemije Kovida 19.

Nagradu, kao najveće privredno priznanje u državi uručuje tradicionalno Predsjednik Crne Gore, uvažavajući nemjerljiv značaj privrednika za državni prosperitet.

(Foto - investitor.me)

Predrag Nikolić

Podijeli na: