Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

12.02.2020
698

KOVAČIĆ: TEKUĆA ULAGANJA NA TERITORIJI MZ ŠKALJARI UGLAVNOM NA INICIJATIVU GRAĐANA

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Škaljari Eduard Kovačić kazao je za Radio Kotor da su inicijative za većinu ulaganja u ovom dijelu opštine potekla na osnovu zahtjeva građana. 

,,Građani svakodnevno dolaze u kancelariju MZ koje mi u zavisnost od hitnosti i važnosti proslijeđujemo dalje na razmatranje i realizaciju Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora“, kazao je Kovačić. 

Prošle godine zavšeni su radovi na izgradnji javne rasvijete na lokaciji Duboki do u Škaljarima, a početkom ove su nastavljeni, tako da će uskoro rasvijeta biti postavljena i do četvrte kanice. 

,,Već su iskopane rupe za stubove. Završena je i projektna dokumentacija za rekonstrukciju crkve Sveti Vicenzo u krugu nekadašnje livnice. Krajem prošle godine završeni su radovi na postavljanju dječijeg igrališta u Rakitama. Tako sada najveće naselje u MZ Škaljari sa košarkaškim terenom ima dva dječija igrališta, a u planu je da se napravi i teretana na otvorenom. Proteklih dana je oko sportskog igrališta napravljena nova ograda koja je u posljednjem periodu više puta oštetili nesavjesni građani“, dodaje Kovačić. 

U Novom Naselju prošle godine su izvođeni radovi na gradskoj rasvijeti. Završeni su u januaru, a ove godine je u planu i da ovo naselje dobije autobusko stajalište. 

,,Oko Doma kulture u Škaljarima promjenjena je oštećena i ofarbana kompletna ograda. Prilazni put do škole u Škaljarima je proširen, srušen je stari objekat Dinare. Obzirom da je to slijepa ulica u razgovoru sa predstavnicima Direkcije predložili smo da se razmisli i o pravljenju jednog prstena, da bude jednosmjerna ulica koja bi išla ovim putem koji je nedavno proširen do Škole i onda da se spoji potokom sa ulicom Mali Banat koja bi izasla kod stadiona Bokelja“, navodi Kovačić u razgovoru za Radio Kotor. 

On je dalje dodao da je pripremljena dokumentacija za izvođenje sanacije kompletne Njegoševe ulice, a nedavno je i proširen most preko potoka kod stare Autoboke, na inicijativu građana jer je pješacima bilo nebezbjedno prolaziti. 

,,Direkcija za uređenje i izdradnju Kotora konstantno sprovodi radove na javnoj rasvijeti i riješavaju se tekući komunalni problemi. Brojni radovi na infrastukturi u MZ Škaljari i sprovode se i biće nastavljeni. U toku su radovi na rekonstrukciji trotoara iznad kapele ka Novom Naselju. U subotu je počelo i asfaltiranje ulice koja ide od izvora na Trojici, ide kroz sred sela i izlazi na Velje Brdo. Na taj problem smo konstantno ukazivali i mi iz MZ i mještani Trojice, jer je put bio u očajnom stanju“, dodao je Kovačić. 

Pitanje koje se često postavlja na javnim raspravama u MZ Škaljari odnosi se na problem nedostatka trotoara od nekadašnje zgrade Crnagoraputa do benziske pumpe.

,,Problem predstavlja to što je parcela  ispod magistrale u privatnom vlasništvu, ali nadamo se da će Direkcija naći neko riješenje i da će u skoroj budućnosti i na toj lokaciji biti napravljen trotoar. Planirano je i asfaltiranje ulice od benzinske pume do trafostanice u Škaljarima“, zaključio je Kovačić.

Mijesna zajednica Škaljari prema popisu iz 2011.godine ima 3.808 stanovnika.

Podijeli na: