Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

25.02.2020
529

KOSIĆ: BUDŽET ZA RIBARSTVO U OVOJ GODINI 44 ODSTO VEĆI

Predstavnici Direktorata za ribarstvo Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja danas su zainteresovanim ribarima i uzgajivačima u Institutu za biologiju mora predstavili Agrobudžet za 2020. godinu i raspisane javne pozive za modernizaciju profesionalne ribolovne flote. Predstavljene su mjere podrške Agrobudžeta, način i dinamika njihove realizacije, kao i kriterijumi prihvatljivosti. 

Nada Kosić iz Direktorata za ribarstvo podsjetila je da je 19. februara raspisano pet javnih poziva. 

“ Tri su javna poziva za modernizaciju profesionalne ribolovne flote u morskom ribarstvu, jedan za modernizaciju sektora marikulture i jedan javni poziv za moderniizaciju sektora slatkovodne akvakulture”,– kaže Kosić 

Zahvaljujući, kako ističe, prošlogodišnjem velikom odzivu ribara – ove godine je za modernizaciju profesionalne ribolovne flote oprediljeneo 80 hiljada eura više u odnosu na prošlu. 

“ Cjelokupan budžet za ribarstvo u ovoj godini je veći za 44 odsto i iznosi dva miliona i 243 hiljade eura” – rekla je Kosić za Radio Kotor. 

Kroz javni poziv za modernizaciju profesionalne ribolovne flote za uvoz demerzalnih i pelagičnih resursa moguće je ostvariti maksimalnu podršku u iznosu do deset hiljada eura po plovilu. “ U malom privrednom ribolovu imamo novinu pa je umjesto prošlogodišnjih pet hiljada, ove godine opredijeljeno maksimalnih šest i po hiljada finansijske podrške po jednom ribolovnom plovnom objektu.  Za “demerzalce” je opredijeljeno 110 hiljada eura, a za ribare koji se bave pelagičnim izlovom 40 hiljada eura i u malom privrednom ribolovu 130 hiljada eura” – kaže Kosić.

Zahtjevi se podnose isključivo putem Pošte (preporučeno) na adresu Ministarstva ili lično, a sve dodatne informacije zainteresovani mogu dobiti u Direktoratu za ribarstvo radnim danima od 7 do 15 sati putem telefona 020 482 270.

Podijeli na: