Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

12.05.2023
731

KOMUNALNA POLICIJA KOTOR OD POČETKA 2023. GODINE IZDALA OKO 700 PREKRŠAJNIH NALOGA, VRIJEDNOSTI OKO 30.000 EURA

Tekst i foto: Biljana Marković

Komunalna policija Opštine Kotor je od početka 2023. godine do sada izdala oko 700 prekršajnih naloga, najviše iz oblasti nepropisnog parkiranja, saopšteno je našem radiju iz ove opštinske službe.

Načelnica, Vesna Balandžić, precizira da je ukupan iznos izdatih prekršajnih naloga oko 30.000 eura, pri čemu je stopa naplativosti do 1. maja 30 posto.

Dodala je da se obavlja i prinudna naplata prekršajnih naloga iz 2021. i 2022. godine, odnosno onih koji su postali konačni i izvšni.

„Prinudna naplata iz prethodnih godina iznosila je 30 posto. Od Nove godine do 1. maja, povećana je na 50 posto. Od Nove godine smo, putem prinudne naplate, uspjeli da naplatimo oko 12.000 eura. Riječ je o dugovanjima iz prethodnih godina“, kazala je Balandžić.

Od početka 2023. godine fizičkim licima poslato je, kaže, 400 opomena u smislu obaveze plaćanja novčanog iznosa na izdatom prekšajnom nalogu, dok je bankama upućeno 300 naredbi za blokiranje žiro računa.

Fokus rada Komunalne policije ovih dana je i na kontrolama odlaganja smeća u Starom gradu.

Balandžić apeluje na stanovnike, a posebno na vlasnike ugostiteljskih, trgovačkih i drugih objekata, da se pridržavaju opštinske odluke kojom je propisano da se smeće izbacuje u terminima od 5 do 7 i od 16 do 17 sati.  

„Odluka se ne poštuje u potpunosti, tako da smo zadnje dvije sedmice imali pojačane kontrole koje smo obavljali u kasnim večernjim satima. Ispisano je pet prekršajnih naloga - tri u iznosu od po 2.500 eura, u zavisnosti da li je registrovan kao preduzetnik ili DOO i dvije kazne za preduzetnike po 1.000 eura“, navodi Balandžić.

Takođe se obavlja i pojačana kontrola auto taksi prevoza, tokom kojih je, ističe, konstatovano dosta nepravilnosti zbog kojih su izricani prekršajni nalozi.

Osim licence, taksisti su, podsjeća, u obavezi da posjeduju taksi legitimaciju, polisu za osiguranje putnika, lična dokumenta, dokaz o zaposlenju, ovjeren cjenovnik usluga i plan grada.

„Nakon naših upozorenja taksisti su ispravili dosta nepravilnosti. Onima koji to nisu uradili, ispisani su prekršajni nalozi. Iznosi kazne kreću se do 100 eura, a ukoliko predamo sudiji za prekršaje do 1.000 eura“, zaključuje Balandžić.
 

Podijeli na: