Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

21.12.2022
922

JOVANIĆ: ZA MZ DOBROTA I, II I ORAHOVAC MILION 610 HILJADA EURA

Javna rasprava povodom Nacrta Programa uređenja prostora za 2023. godine sa Programom urbane sanacije za 2023.godinu i Nacrta Programa investicionih aktivnosti u Opštini Kotor za 2023. godinu, održana je danas u palati Bizanti za mjesne zajednice Dobrota I, Dobrota II i Orahovac.

Prema riječima direktorke Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Snežane Jovanić, programima su planirana sredstva za investicije za MZ Dobrota I u iznosu 894 hiljade eura.

“Jedna od značajnih investicija jeste nastavak radova na saobraćajnici kod Gimnazije i Pomorske škole, zatim adaptacija ulice od magistrale kod pothodnika koja vodi do raskrsnice kod apoteke Milošević, te sanacija saobraćajnice na trećem putu. Tu planiramo izradu projekta prema kućama Kapetanović i Pelister investitoru. Planirana je izgradnja javne rasvjete u dijelu Autokampa 2, rekonstrukcija Ljetnjeg bazena, Slavijanske čitaonice, te druge investicije” – objašnjava Jovanić.

Kako navodi, za MZ Dobrotu II planirane su investicije u iznosu od 491 hiljadu eura.

“Između ostalog u sklopu komunalnog opremanja građevinskog zemljišta planirana je investicija izgradnje pristupne saobraćajnice do hotela Four pillars i drugih investitora, zatim izrada atmosferske kanalizacije na Svetom Stasiju - lijevi krak, uređenje prostora za privremeno postavljanje objekata za pijacu na Svetom Stasiju, nastavak probijanja puta i izgradnja prema Malim zalazima” – kaže Jovanić.

Za MZ Orahovac, objašnjava, planiran je iznos investicija od 225 hiljada eura.

“Imamo adaptaciju trotoara, a na primjedbu ispred MZ, u ovu stavku će ući i adaptacija ulica, zatim izrada projekta saobraćajnice od crkve Svetog Đorđa do papratnog dola, izgradnja buster stanice i vodovodnog sistema za objekte koji gravitiraju u blizini crkve Svetog Đorđa u Orahovcu, nastavak asfaltiranja puta Ledenice, Gornji Orahovac i drugo” – ističe Jovanić.

Predsjednik MZ Dobrota I Dejan Adžić podržao je projekte Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora za narednu godinu. On ističe da je neophodna sanacija puteva među kojima i Donji put od Ljetnjeg bazena do samoposluge u Dobroti, rekonstrukcija javne rasvjete uz magistralni put, zatim sanacija puta koji vodi prema Dubretama kod Studentskog doma i uređenje kontejnerskih mjesta.

Mještani su tražili i održavanje bujičnih kanala, izgradnju potpornog zida i sanaciju klizišta.

Predsjednik MZ Dobrota II Dejan Dudić kaže da je neophodna izrada atmosferke kanalizacije na Svetom Stasiju, te sanacija kraćih puteva u ovom naselju i horizontalna signalizacija.

Potrebno je srediti nekadašnje selo Mihelj na Svetom Stasiju.

Ispred MZ Orahovac tražili su izgradnju saobraćajnica, produžetak puta u Gornjem Orahovcu, betoniranje ulica i izgradnju trotoara.

Podsjetimo , centralna javna rasprava Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora koja će obuhvatiti i mjesne zajednice Stari grad i Škaljari, biće održana u palati Bizanti sjutra sa početkom u 9 sati.

 

Irena Mačić

 

 

 

 

Podijeli na: