Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

28.02.2021
1157

JOKIĆ: BAZEN PRI KRAJU, NA DVORANI TREBA SVE OD POČETKA

Radovi na rekonstrukciji zatvorenog bazena u Škaljarima su pri kraju, ali oni, koji se odnose na izgradnju sportske dvorane u istom naselju, zbog nevjerovatnog zamešateljstva, kako je situaciju na objektu okarakterisao predsjednik opštine Vladimir Jokić, trebali bi početi od samog početka.

“Tu se više ne zna ni po kojem projektu se radi, niti koliko je puta on bio rađen i prepravljan. Samo jedan, apsolutno nevjerovatan primjer o tome najbolje govori. Naime, da bi se sada stavila krovna konstrukcija, prethodno mora da se skine več nanesena protivpožarna farba”, kazao je Jokić u emisiji Radio Kotora “Pitajte gradonačelnika”.

Prethodno nanesen sloj, kako je naveo, do sada je već korodirao, tako da sve nanovo mora da se odradi.

“To će opet koštati neke nove desetine, ili stotine hiljada eura. Ja nisam inžinjer, ali kada sam čuo sve što se tu dešava, najveći korak naprijed u tom projektu će biti kada budemo znali gdje smo počeli”, kazao je Jokić.

Povodom radova razgovarao je i sa Borom Lučićem, odnedavno v.d. direktora Uprave javnih radova.

“G. Lučić me je informisao da je za utorak zakazao sastanak sa izvođačima i nadzorom radova na bazenu. Dobio sam uvjeravanja da je, što se tiče Uprave za javne radove, to prioritet”; kazao je Jokić.

Inače, kako navodi dalje, izvođač radova na zatvorenom bazenu je dostavio do sada nekoliko građevinskih situacija koje mu nisu isplaćene, pa je i ovdje došlo do gomilanja duga od nekoliko stotina hiljada EUR.

“Oni su spremni da nastave i privedu kraju radove, ali da im se barem dio toga, što su do sada uradili, isplati kako bi mogli da imaju obrt sredstava. Inače, bio sam na bazenu, i tamo to lijepo izgleda. Radovi su privedeni kraju, a ono što će biti moj zahtjev prema Upravi i izvođaču, o čemu sam razgovarao i sa reprezentativcima, jeste da se odradi tehnički prijem. Obzirom na kompleksnost objekta, uložena sredstva, utrošeno vrijeme, a posebno zbog toga da tamo gdje dolazi do dodira vode i struje sve mora biti tehnički besprekorno. Dakle da, čim se to završi, bazen napuni vodom i stavi u funkciju”, kazao je Jokić.

U Opštini je uvedena nova metotodologija rada u skladu sa kojom bi mali, ali i operativniji, timovi trebalo efikasnije da reaguju na priritete koje treba završiti.

 

Podijeli na: