Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

28.05.2024
1201

GRADSKI VODOVOD OBNOVIO VOZNI PARK: NOVIH PET VOZILA I BAGER

Tekst: Biljana Marković
Foto: DOO “Vodovod i kanalizacija Kotor”

Nabavkom pet novih vozila i bagera, ukupne vrijednosti oko 115 hiljada eura bez pdv-a, DOO “Vodovod i kanalizacija Kotor” obnovio je vozni park.

Kako je Radio Kotoru danas saopštio direktor Đuro Marković,
nabavci se pristupilo nakon niza sastanaka koji su protekle godine na ovu temu održani u Opštini Kotor.

Sredstva su obezbijeđena iz gradskog budžeta.

Vodovod je kupio pet automobila, od kojih dva pikapa i tri mala putnička vozila marke Fiat panda, te kamion koji je bio neophodan za obavljanje svakodnevnih poslova, budući da je prethodni koji smo imali, bio star preko trideset godina”, izjavio je Marković.

On je naglasio da vozni park Društva nije bio u reprezentativnom stanju, jer su raspolagali automobilima marke “Lada Niva” prosječne starosti  dvadeset pet do trideset godina, pri čemu je njihova funkcionalnost bila u opadanju, a potrošnja goriva “enormna”.

“Na ovaj način Vodovod je kompletirao svoj vozni park, koji je poslije duže vremena nov i na veoma zadovoljavajućem nivou”, ocijenio je Marković.

Podsjeća da Društvo iz budžeta Opštine Kotor dobija dotaciju u iznosu od 250 hiljada eura godišnje za troškove preuzimanja potrebnih količina iz Regionalnog vodovoda, a ostatak troškova podmiruje iz sopstvenih sredstava.

“Ove godine smo prvi put dobili 150 hiljada eura za kupovinu opreme, odnosno vozila za obnavljanje voznog parka”, kazao je Marković, te na razumijevanju zahvalio predsjedniku Opštine Kotor Vladimiru Jokiću i potpredsjednicima Siniši Kovačeviću i Nebojši Ševaljeviću.

U planu je nabavka manjeg bagera, jer postojeći, kaže, u slučaju potrebe ne može da uđe u uske ulice, bašte i slično.

“Zbog toga smo prinuđeni da šaljemo naše radnike da po nekoliko dana rade kako bi došli do kvara. Kupovinom bagera to vrijeme ćemo smanjiti, a povećati efikasnost. Za nabavku očekujemo pomoć Opštine Kotor. Nadam se da ćemo naići na razumijevanje i za ovaj problem”, zaključuje Marković.   

Podijeli na: