Ekonomija

20.10.2020
732

ERSTE BANKA: STIPENDIJE ZA STUDENTE

 

Ove godine Erste banka podržava konkurs „Best of South-East“ („Najbolji iz jugoistočne Evrope“) za stipendije vrijedne do 9.000 eura u Austriji za studente prava, ekonomije, tehničkih fakulteta, metalurgije i geologije, kao i muzike – koncertnog i operskog pjevanja, sa akreditovanih univeziteta.

Program sprovodi austrijska Steiermärkische Sparkasse Bank u saradnji sa univerzitetima u Gracu i u Leobenu. Program je namijenjen studentima državljanima Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Sjeverne Makedonije, Slovenije i Srbije koji su na osnovnim i postdiplomskim studijama u svojim matičnim državama ili u inostranstvu. Cilj programa je da studentima pruži priliku da dobiju međunarodno radno iskustvo i omogući dalje usavršavanje, te im na taj način olakša da počnu svoj profesionalni put.

Za program se mogu prijaviti studenti koji imaju do 27 godina i koji ispunjavaju sljedeće kriterijume: trenutno su na završnoj godini osnovnih studija

počinju specijalističke studije ili su već na njima imaju odlično znanje engleskog i dobro znanje njemačkoj jezika i visok prosjek na studijama.

U prilogu je saopštenje sa više detalja i rokovima za prijavu/ili online registraciju, kao i fotografija Univerziteta u Gracu Karl Francens, koji je glavni partner na projektu.

Nadam se da ćete nam pomoći da vijest o novom konkursu i lijepoj prilici za studente dopre do onih kojima je namijenjena.

(Erste banka)

 

 

 

Podijeli na: