Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

02.02.2023
1447

DUDIĆ O INVESTICIJAMA U MZ DOBROTA II

Sanacija i sređivanje prostora bivšeg “Servo Mihalja” za potrebe kancelarijskog prostora Mjesne zajednice, Doma penzionera i osoba sa invaliditetom, zatim autobuska stajališta, sređivanje sportskog igrališta na Sv.Stasiju, obilježavanje pješačkog prelaza kod marketa „City“ i kod kuće Milinića – samo su neki od zahtjeva Mjesne zajednice Dobrota II prema Sekretarijatu za investicije za Program uređenja prostora za tekuću godinu. To je gostujući na gradskim talasima kazao predsjednik Mjesne zajednice Dobrota dva Dejan Dudić.

Osim toga, navodi, predlozi Savjeta MZ bili su i asfaltiranje puta kroz naselje Sveti Stasije, rekonstrukcija kompletne javne rasvjete na području MZ, postavljanje oglasnih tabli pored autobuskih stajališta, rekonstrukcija puta u naselju Kriva ulica, saniranje parapeta na Donjem putu, te sanacija stepenica ispod “stare škole”. Radi se o, kako kaže, putu koji spaja gornji dio naselja sa donjim.

Osim toga, ističe, neophodno je sređivanje i uređenje ograda, prostora između zgrada i stepeništa, održavanje zelenih površina, te obnavljanje saobraćajne signalizacije.

Podsjetimo, za MZ Dobrota II za tekuću godinu planirane su investicije u iznosu od 491 hiljadu eura, podaci su sa javne rasprave nekadašnje Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora, a današnjeg Sekretarijata za investicije, koja je održana u decembru prošle godine.

Između ostalog, u sklopu komunalnog opremanja građevinskog zemljišta planirana je investicija izgradnje pristupne saobraćajnice do hotela “Four pillars” i drugih investitora, zatim izrada atmosferske kanalizacije na Svetom Stasiju – lijevi krak, uređenje prostora za privremeno postavljanje objekata za pijacu na Svetom Stasiju, te nastavak probijanja puta i izgradnja prema Malim zalazima.

U MZ su, kaže, s obzirom na udaljenost od jezgra grada, neophodni: zdravstvena ambulanta, apoteka, kao i bankomati. Navedeno je, ističe, posebno važno zbog starijih građana i građanki.

U planu je, objašnjava Dudić, formiranje Savjeta MZ Dobrota II. U narednim danima biće održan zbor građana gdje će mještani izabrati Savjet.

Tekst: Irena Mačić

Foto: Radio Kotor

Podijeli na: