Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

24.02.2021
800

DO 01. MARTA PRIJAVLJIVANJE ZA DODJELU SUBVENCIJA ZA TUROPERATORE I IZDAVAOCE PRIVATNOG SMJEŠTAJA

Ministarstvo ekonomskog razvoja je, 08. februara ove godine, u cilju pomoći turističkoj privredi, objavilo Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu subvencija za turoperatore i izdalo obavještenje izdavaocima privatnog smještaja o realizaciji turističkih vaučera.
Podsjećamo javnost da se shodno Javnom pozivu i obavještenju pozivaju zainteresovana lica da podnesu zahtjev i potrebnu dokumentaciju do 01. marta ove godine na adresu Ministrastva ekonomskog razvoja, Rimski trg br. 46, Podgorica, preporučenom poštom na arhivi ili e-poštom na adresu: prijave@mek.gov.me.
Podnosioci zahtjeva za subvencije za turoperatore moraju ispuniti sljedeće uslove:
Da posjeduju važeće rješenje i licencu o odobrenju za obavljanje djelatnosti turističke agencije vrste organizator putovanja (turoperator);
Da je registrovan u Centralnom registru privrednih subjekata za obavljanje djelatnosti turističke agencije vrste organizator putovanja;
Da je izmirio poreske obaveze po osnovu obavljanja djelatnosti turističke agencije zaključno sa 31.12.2019. godine;
Podnosioci prijava za mjeru Turistički vaučeri za podršku izdavaocima privatnog smještaja moraju ispuniti sledeće uslove:
Da posjeduju rješenje o upisu u Centralni turistički registar za pružanje usluga smještaja u sobama za iznajmljivanje turistima, turističkim apartmanima, stanovima za iznajmljivanje turistima, kućama za iznajmljivanje turistima, najviše do 10 soba, odnosno 20 ležajeva, kampa sa najviše 15 smještajnih jedinica.
“Ovo je još jedan u nizu koraka koje Ministarstvo ekonomskog razvoja preduzima u cilju pružanja podrške sektoru turizma i ugostiteljstva, kao najpogođenijoj grani privrede, usljed posljedica pandemije virusa COVID-19”, poručuju iz Ministarstva ekonomskog razvoja.
 

Podijeli na: