Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

10.02.2020
629

DAN OTVORENIH VRATA UNIVERZITETA CRNE GORE I SUMMER JOB 2020 U MARTU

Dan otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore i Summer Job 2020 održaće se 2. marta u Univerzitetskom-sportsko kulturnom centru, u Podgorici, najavio je menadžer Karijernog centra Univerziteta Crne Gore Ivica Todorović.   

Karijerni centar Univerziteta Crne Gore priprema sve aktivnosti neophodne za uspješnu realizaciju Dana otvorenih vrata, uz podršku Studentskog parlamenta Univerziteta Crne Gore.

U toku su, ističe Todorović, posjete srednjim školama u Crnoj Gori,  u okviru kojih Karijerni centar Univerziteta Crne Gore upoznaje srednjoškolce sa načinima najboljeg informisanja u izboru njihovog daljeg obrazovnog puta. 

"Odluka o izboru fakulteta, jedna je od najvažnjih u životu svakog pojedinca, a Dan otvorenih vrata Univerziteta je jedinstvena prilika da maturanti dobiju sve potrebne informacije koje će im olakšati taj izbor", kazao je Todorović.

Prema njegovim riječima, Dan otvorenih vrata treba da im pruži jasniju sliku o procesu studiranja, programima mobilnsoti, mogućnostima studijskog boravka u inostranstvu.  

"U okviru Dana otvorenih vrata fakulteti će predstaviti studijske programe i na postdiplomskim studijima, a ambasade stranih vlada u Crnoj Gori programe mobilnosti koje nude njihove države", saopštio je Todorović.

Projekat Summer Job realizuje Studentski parlament Univerziteta Crne Gore, uz podršku Karijernog centra UCG i Studentskog vijeća Fakulteta za turizam i hotelijerstvo iz Kotora, tako da će se pored Podgorice, organizovati narednog dana i u Kotoru. 

"Projekat se organizuje već 13 godina i ima za cilj zapošljavanje domaće radne snage u toku ljetnje turističke sezone. Na sajmu će učestvovati oko 50 poslodavaca koji će ponuditi radna mjesta studentima i maturantima, te odgovori na sva njihova pitanja i upoznati ih sa uslovima koji im se nude. Ovaj projekat pruža odličnu priliku studentima i maturantima da obave neposredan razgovor sa predstavnicima poslodavaca iz turističke privrede, informišu se o radnim mjestima koja im se nude i predaju aplikaciju za posao", objasnio je Todorović.

On navodi da zapošljavanje u toku ljetnje turističke sezone predstavlja važan segment ukupnog zapošljavanja mladih, a posredstvom ovog projekta, svake godine posao dobije više od 500 studenata i maturanata.

"Brojni pozitivni efekti u smanjenju nezaposlenosti mladih ostvareni su u proteklih 13 godina, a veliki broj njih zadržao je posao i po završetku ljetnje turističke sezone", navodi Todorović.  

 

(Foto-Univerzitet Crne Gore)

Podijeli na: