Ekonomija

27.04.2021
63

BANKE SPREMNE DA POMOGNU UGOSTITELJIMA

Predstavnici Nevladine organizacije “Ugostitelji Crne Gore” sastali su se sa predsjednikom Udruženja banaka Mladenom Rabrenovićem i generalnim sekretarom Udruženja banaka Bratislavom Pejakovićem.

Cilj sastanka bio je mogućnost podrške bankarskog sektora ugostiteljima i hotelijerima koji su u lošoj ekonomskoj situaciji zbog pandemije koronavirusa, čiji kraj je i dalje neizvjestan.

NVO “Ugostitelji Crne Gore” pozdravlja spremnost Udruženja banaka da pomogne sektoru ugostiteljstva.

“Dogovoreno je da naša organizacija inicira okrugli sto na kome bi bili prisutni predstavnici Centralne banke Crne Gore, Udruženja banaka, Investiciono razvojnog fonda, te predstavnici ministarstava finansija i ekonomskog razvoja i Uprave prihoda. Taj sastanak imaće za cilj da se razmotri mogućnost podrške bankarskog sektora ugostiteljima i hotelijerima, kako bi što spremnije dočekali predstojeću ljetnju, turističku sezonu. S obzirom na to da korona kriza traje više od godinu, a da je sektor ugostiteljstva najpogođeniji, ruka podrške našem sektoru je neophodna kako bismo ove godine pokušali da opstanemo na tržištu i stvorimo uslove za rad, jer smo iscrpili sve resurse, a veliki broj naših kolega je na rubu egzistencije”, poručuju iz NVO “Ugostitelji Crne Gore”.

Tokom današnjeg sastanka dogovoren je i zajednički zahtjev prema bankarskom sektoru da se privrednicima omogući odobravanje kreditnih linija po povoljnim uslovima, ali i da se zajedniči pokuša naći način za reprogram postojećih kredita u sektoru ugostiteljstva.

 

Saopštenje NVO ”Ugostitelji Crne Gore”

 

 

 

Podijeli na: