Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

26.06.2020
999

APRCOVIĆ: DO IZBORA ZNAČAJNE SKUPŠTINSKE ODLUKE O ELEKTRO I VODOSNABDIJEVANJU

U naredna tri skupštinska zasijedanja, od kojih su dva u utorak 30. juna, a treće bi trebalo biti održano do izbora zakazanih za 30. avgust, lokalni parlament će razmatrati nacrte više odluka koje bi, ako se usvoje, trebale poboljšati elektro i vodosnabdijevanje na području opštine Kotor, čulo se između ostalog u današnjoj emisiji „Pitajte gradonačelnika“ u kojoj je gost bio predsjednik opštine Kotor Željko Aprcović.    

Aprcović je rekao i da se radovi na pothodniku i rekonstrukcija zatvorenog bazena Nikša Bućin privode kraju, da predstoji uređenje nekoliko gradskih ulica, dok će više detalja o nastavku posla na izgradnji sportske dvorane u Škaljarima biti poznato u narednih desetak dana. 

„Kada je riječ o zatvorenom bazenu informacija da je okončano zastakljivanje južne i sjeverne, a započelo istočne i zapadne strane. Danas je iz Italije krenuo dio nedostajuće keramike koja bi trebalo da stigne u srijedu ili četvrtak. Ubrzano se radi na termotehnici i izolaciji. Oko 10. avgusta za očekivati je uređenje i okolnog terena sa 20-tak parking mjesta i zelenim površinama“, kazao je Aprcović. 

Predstoji i realizacija projekta asfaltiranja ulice kroz Novo naselje i ulaganje 240.000 EUR u rekonstrukciju ulice Iva Brkanovića sa vezom na  Njegoševu. U planu je da se za 45 dana, koliko je predviđeno trajanje radova, poboljša pješačka prohodnost, podigne kvalitet javne rasvjete...

 Sljedeće sedmice počeće i radovi na rekonstrukciji ulice u Tabačini, kao i na potezu od benzinske pumpe do trafo stanice  u Škaljarima, sa prostorom ispred Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora i poslovnih prostorija Vodovoda i Komunalnog. 

Okončaće se, dodao je predsjednik opštine, radovi iza zgrada Pionira, na ulici kod Ankore i preko puta bivšeg šanka Lugano, kao i dio na Krivoj ulici gdje još treba sačekati završetak postavljanja vodovodne instalacije. 

Raspisan je i javni poziv za potporne zidove (vrijednost posla cca 150.000 EUR) za dio putnog pravca od Stare fortece do Lastve Grbaljske. 

Pothodnik 

Kada je riječ o pothodniku, kompletno je saniran dio putnog pravca od pijace do prvog mosta kod Lučke kapetanije.

„Sada imamo potpuno novu kompoziciju prostora kroz postupak AD Luka Kotor koja je dobila na upravlanje parking na gradskoj rivi. Biće to potpuno drugačiji koncept kontakt zone, a time i utisak na turiste koji se ovdje prvi put susreću sa gradom u koji dolaze“, kazao je Aprcović. 

Nakon što monteri iz Beograda za pokretne stepenice, koji su prošli PCR testove i jedini rade ovaj posao za njemačku firmu, sjutra stignu u Kotor, očekuje se da sve bude završeno do 13. jula.

„Postavlja se i ukrasni kamen, ugrađen je video nadzor, završeno alternativno napajanje energijom, instalacije za video nadzor i muziku“, kazao je Aprcović. 

Sportska dvorana 

Predsjednik opštine Željko Aprcovićč je kazao i da je u prethodnom  periodu održao više sastanaka sa nadzorom, projektantima i izvođačima radova na izgradnji sportske dvorane u Škaljarima, započetih inače 17. maja 2010. godine, uz jednogodišnji rok za završetak posla. 

„Problemi su i dalje kompleksniji od onoga što se može i pretpostaviti. Očekujem da o sporstkoj hali dođemo do adekvatne odluke u narednih 10-tak dana“, kazao je Aprcović, naznačivši brojne nepredviđene radove, ali i sasvim izvjesna finansijska ograničenja zbog opšte privredne situacije izazvane pandemijom COVID-a 19. 

On je podsjetio i da je završen dio posla na citadeli do ljetnje pozornice, koja bi od 2. jula, ukoliko se dobije saglasnost, mogla poslužiti za izvođenje dijela predstava ovogodišnjeg Kotorskog festivala pozorišta za djecu. 

„Kada radovi budu završeni Kotor će dobiti prilijep prostor od Gurdića do ljetnje pozornice“, kazao je između ostalog Aprcović u današnjoj emisiji „Pitajte gradonačelnika“, čiju reprizu putem 95,3 i 99 MHz možete slušati večeras od 20 i 30.

Podijeli na: