Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

06.04.2021
917

ABAZOVIĆ SE ZAHVALIO SAVJETU STRANIH INVESTITORA: VAKCINACIJA, ODGOVORNI BIZNIS I SPAŠAVANJE SEZONE

Potpredsjednik Vlade Crne Gore dr Dritan Abazović prisustvovao je danas predstavljanju 11. izdanja Bijele knjige Savjeta stranih investitora u Crnoj Gori, kao ključnom dokumentu u kojem strani investitori ukazuju na glavne izazove sa kojima se suočavaju u svom poslovanju.
 
Potpredsjednik Abazović je saopštio da je veoma zadovoljan što se nastavlja odlična saradnja i komunikacija Vlade sa Savjetom stranih investitora, napominjući da je Vlada u proteklom periodu imala nekoliko sastanaka sa SSICG.
 
Predstavljanje Bijele knjige SSICG je bila prilika da potpredsjednik Vlade i Savjet stranih investitora razmijene mišljenja o pripremi predstojeće turističke sezone, naročito u kontekstu pandemije virusa COVID-19. Na predstavljanju Bijele knjige, naglašena je važnost masovne vakcinacije kako bi Crna Gora što bolje dočekala početak turističke sezone.
 
Savjet stranih investitiora izrazio je spremnost sa pomogne Vladi u akciji masovne vakcinacije, predlažući da se na atraktivnim turističkim lokacijama, poput Porto Montenegra, Porto Novoga, Luštica Bay postavljati punktovi za vakcinisanje.
 
Potpredsjednik Vlade dr Dritan Abazović zahvalio se Savjetu stranih investitora u Crnoj Gori na nesebičnoj pomoći u pripremi turističke sezone i borbi protiv pandemije COVID-19. Potpredsjednik je naveo da Vlada nastoji da u saradnji sa primorskim opštinama, investitorima i domovima zdravlja što bolje pripremi turističku sezonu i da je to prioritet svih prioriteta u narednom periodu, kontatujući da će realizacija mnogih projekata u narednom periodu upravo zavisiti od uspješnosti ove turističke sezone. Potpredsjednik Abazović je izrazio uvjerenje da će ova turistička, nakon uspostavljanja Zelenog koridora, biti sasvim uspješna i da nakon ograničenog kretanja građana u prethodnih godinu dana u narednim mjesecima možemo da očekujemo značajan priliv turista iz regiona.
 
(KABINET POTPREDSJEDNIKA VLADE)

Foto: rtnk.me 

Podijeli na: