Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Ekonomija

08.08.2020
781

JAVNI POZIV ZA UČEŠĆE U PROGRAMU ENERGETSKI EFIKASAN DOM

Ministarstvo ekonomije objavilo je Javni poziv distributerima/instalaterima i izvođačima radova na primjeni mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima za učešće u programu “Energetski efikasan dom”.

Program “Energetski efikasan dom” ima za cilj uspostavljanje atraktivnog i održivog finansijskog mehanizma za obezbjeđivanje beskamatnih kredita za domaćinstva za kupovinu i ugradnju:

 

                -sistema za grijanje na moderne oblike biomase,

                -visokoefikasnih toplotnih pumpi za grijanje objekta,

                -multisplit sistema za grijanje/hlađenje objekta,

                -termoizolacije na fasadi stambenog objekta,

                -energetski efikasne fasadne stolarije i

                -fotonaponskih sistema uz primjenu razmjene na mjestu konekcije.

 

Distributeri i/ili instalateri opreme za grijanje na biomasu i sve građevinske kompanije zainteresovane za učešće u programu “Energetski efikasan dom” tendersku dokumentaciju mogu dobiti na zahtjev poslat na email:info@ee-me.org.

Ponuđač je dužan da u zahtjevu navede svoje kontakt podatke (naziv firme, ime lica za komunikaciju i kontakt mail i telefon) radi dalje komunikacije za potrebe ovog poziva.

Rok za dostavu ponuda u okviru Javnog poziva je 04.09.2020. godine.

Za realizaciju programa „Energetski efikasan dom“ Ministarstvo ekonomije će opredijeliti 200.000 eura, a građani će moći da podignu beskamatni kredit u iznosu do 10.000 eura, sa maksimalnim periodom otplate do šest godina, i u okviru tog iznosa se opredijele za jednu ili više mjera energetske efikasnosti raspoloživih u okviru programa.

Cilj programa „Energetski efikasan dom“ je da se domaćinstvima u Crnoj Gori, preko beskamatnih kredita, ponudi mogućnost ostvarivanja ekonomskih i energetskih ušteda korišćenjem visokoefikasnih sistema grijanja/hlađenja, finansiranjem radova na unapređenju energetskih karakteristika omotača objekta, kao i ugradnjom sistema za proizvodnju električne energije.

 

Ministarstvo ekonomije Crne Gore

 

Podijeli na: