Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Društvo

25.05.2023
679

ZAPOČEO SEMINAR AKTUELNOSTI I IZAZOVI U ORGANIZOVANOJ ISHRANI DJECE

Danas je započeo seminar na temu “Aktuelnosti i izazovi u organizovanoj ishrani djece” u organizaciji Udruženja nutricionista-dijetetičara predškolskih ustanova Srbije i JPU “Radost“ Kotor.

Seminar se održava u prostorijama Javne ustanove Resursni centar za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović”.

Međunarodnog je karaktera i prvi put se organizuje u Crnoj Gori.
Seminar je od velikog značaja za ishranu djece predškolskog uzrasta, a okupio je ljekare, farmaceute, prehrambene tehnologe, nutricioniste - dijetetičare, medicinske sestre, predstavnike predškolskih ustanova i predstavnike stručnih institucija Srbije i Crne Gore.
Dio organizacionog tima čine: Vesna Zečević, predsjednica Udruženja nutricionista-dijetetičara predškolskih ustanova Srbije, Rada Vejin, zamjenica predsjednice, Slađana Živić, sekretarka i Rada Brdar, diplomirani inženjer prehrambene tehnoloigije biljnih proizvoda i stručni saradnik u ishrani  u JPU “Radost“ Kotor.
 
Seminar ima za cilj razmjenu informacija, iskustava i interaktivnu komunikaciju predavača i učesnika o sistematskom praćenju različitih aspekata organizovane kolektivne ishrane u predškolskim ustanovama. Biće predstavljeni rezultati istraživanja o navikama u ishrani djece i adolescenata, mogućnostima pružanja odgovarajuće ishrane djeci sa zdrastvenim problemima.
Razgovaraće se o načinima realizacije sistemske i sistematične stručne podrške roditeljima i profesionalcima u neposrednom životu i radu sa djecom.

Seminar će staviti poseban akcenat na mjesto i ulogu nutricionista u timskom kontinuiranom zdrastveno-vaspitnom radu.

Cilj ovih značjanih predavanja je sticanje i unaprijeđivanje navika u ishrani djece.
 
Prisutnima je uspješan rad i prijatan boravak, u ime domaćina, poželio Neđeljko Moškov, direktor JU Resursni centar za sluh i govor “Dr Peruta Ivanović”.  

Tekst i foto Nataša Jotić 

Podijeli na: