Društvo

27.06.2020
208

SAOPŠTENJE SINDIKATA MEDIJA CRNE GORE

Sindikat medija CG najoštrije osuđuje postupanje privatnog obezbjeđenja koje je  angažovano u Skuptini opštine Budva, a koje je tokom zasjedanja lokalnog parlamenta grubo i neprimjereno izbacilo iz opštinskih prostorija novinarku Pobjede Đurđicu Ćorić.

Koleginici Ćorić je tom prilikom povrijeđena ruka i SMCG od novoformirane većine i onih koji su to obezbjeđenje angažovali, traži da se saopšte imena muškaraca koji su je izbacili iz zgrade i da saopšti svoj stav o incidentu.

Jasno nam je da je prethodno izdato saopštenje u kojem se medijima zabranjuje prisustvo zasijedanju lokalnog parlamenta što je incident samo po sebi, naročito ako se ima u vidu značaj odluka koje su trebale da budu donijete na toj sjednici i interesovanje javnosti za događanja u Budvi. Zasijedanja iza zatvorenih vrata su presedan i objašnjenje te odluke koje je ponuđeno javnosti je za svaku osudu i ni na koji način nije opravdalo ili umanjilo štetu koja je takvim postupanjem nanijeta cijeloj crnogorskoj javnosti i medijskoj zajednici.

SMCG izražava solidarnost sa koleginicom Ćorić i podsjećamo da je ovo drugi incident koji je izazvalo privatno obezbjeđenje u Opštini Budva, te da je prije dva dana takođe nasilno iz zgrade izbačen kamerman Mato Dragović.

 

Sindikat medija Crne Gore

Podijeli na: