Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Društvo

23.05.2023
507

RAŠKOVIĆ PEROJEVIĆ: U TOKU SANACIONI RADOVI NA OBJEKTU VRTIĆA U DOBROTI

Tekst i foto: Biljana Marković

Na objektu vaspitne jedinice (VJ) Dobrota počeli su sanacioni radovi u cilju sprječavanja daljeg prodiranja vlage u sobe prizemlja i sprata jugozapadnog bloka objekta, saopšteno je Radio Kotoru iz Javne predškolske ustanove (JPU) „Radost“.

Direktorica Vjera Rašković Perojević najavljuje da će se izvođenju unutrašnjih radova pristupiti nakon 1. jula, kada je objekat zatvoren. 

„Vanjski radovi podrazumijevaju sanaciju kanalizacionog dijela, potpornog zida, zatim, vlage koja se unazad nekoliko godina javljala u pojedinim radnim sobama. Koristim priliku da se zahvalim Opštini Kotor koja je za ovu investiciju izdvojila najveći dio potrebnih sredstva u iznosu od 20.000 eura, dok je naša ustanova obezbijedila oko 7.000 eura“, kazala je Rašković Perović.

Precizira da unutrašnji radovi obuhvataju uklanjanje kompletnog  parketa i drvenih vrata, umjesto kojih će biti postavljena PVC bravarija.      

„Planirano je da se u julu postave novi stolovi, stolice i garderoberi za djecu. Inače, u objektu VJ Dobrota smo skučeni sa prostorom, tako da smo iskoristili kancelarije, ali i dio magacina pretvorili u radnu sobu što smo realizovali prije godinu i po. Nekako nam je taj vrtić najviše tražen i tu imamo 250 djece“, rekla je direktorica JPU Radost.

Zahvalila se i članici Savjeta roditelja, građevinskoj inženjerki Bojani Ječmenici, na pomoći u vezi ove investicije.

„Ona je sa svojim timom obišla objekat, utvrdili su o čemu se radi, napravljen je premjer i predračun radova, a dokumentacija predata Opštini Kotor“, pojašnjava Rašković Perojević.   

U planu je, kaže, uređenje dvorišta VJ Škaljari, te upotpunjavanje mobilijara VJ Prčanj.

„Na Prčanju smo postavili novi dio ograde, a izrada drugog dijela je u toku. Idemo malo po malo - osam je objekata, velika su ulaganja i ne možemo sve odjednom“, ističe Rašković Perojević.

Podsjeća da je u sanaciju objekta Jaslica na Tabačini, u kojem se nalaze i kancelarije uprave, prije par godina uloženo 50 hiljada eura. Tada su sanirane sve sobe, podovi,  urađeni fasada i krov.  

Upis djece za sljedeću školsku godinu počinje sjutra - 24. maja, a trajaće do 15. juna. Odvijaće se onlajn, a moguć je i u kancelariji upravne zgrade.

U ovoj školskoj godini u vrtiće JPU „Radost“ je upisano hiljadu mališana. 

„Nadamo se za sljedeću da idemo ka tendenciji rasta. U VJ Radanovići očekujemo povećanje broja djece, jer smo u tom vrtiću poludnevni boravak pretvorili u cjelodnevni. Opremanje još uvijek traje“, podvlači Rašković Perojević.

Od septembra će se, najavljuje, primjenjivati nova, povećana cijena boravka djece u vrtiću, koja će na mjesečnom nivou iznositi 50 eura.

„Cijena se inače nije mijenjala 17 godina“, zaključila je Rašković Perojević.

JPU „Radost“ ima 120 zaposlenih.
 

Podijeli na: