Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Društvo

30.11.2022
663

PROMO TURA KRSTARENJE BOKOKOTORSKIM ZALIVOM U OKVIRU PROJEKTA NAUTICA CBC

U okviru programa Druge Međunarodne konferencije iz oblasti pomorskih nauka - KIMC 2022. juče je organizovano krstarenje Bokokotorskim zalivom brodom “Katica”za učesnike/ce konferencije i partnere/ke na projektu “Nautica CBC”.

U ime organizatora konferencije prisutne je pozdravio dekan Pomorskog fakulteta Kotor, prof. dr Špiro Ivošević, a zatim je o projektu  govorila prof. dr Natalija Kavran sa Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta iz Zagreba.

“Kada smo prije četiri godine počeli da dogovaramo prijavu za projekat razmišljali smo o aktivnostima i odlučili da će neke od njih biti da kreiramo interaktivni kuvar i promovišemo gastronomiju i tradicionalnu kuhinju ovog područja, sprovedemo edukacije o nautičkom turizmu, a da se sredstva ulože u opremu za Stari grad Hvar na istoimenom ostrvu u Hrvatskoj i Stari grad Kotor. Nadamo se da će infrastruktura koja je instalirana koristiti građanima/kama oba stara grada. Ono što je takođe nastalo iz ovog projekta je i mobilna aplikacija za nautičare i turiste/kinje bez automobila, za koju se nadamo da će imati široku upotrebu”, kazala je Kavran.

U ime Turističke organizacije Kotor kao partnera na projektu “Nautica CBC”,  pisustvovale su Emilija Radulović, Vanja Petrović i Marija Janjušević.

Podsjetimo, projekat “Jačanje, inovacije i promocija ponude nautičkog turizma i kulturnog nasljeđa kroz prekograničnu saradnju-Nautica CBC” koji se sprovodi od 01.03.2021-31.01.2023. godine  sufinansiran je sredstvima EFRR i IPA II fondova Europske unije. 
Ukupna vrijednost projekta iznosi 628.712,28 €, a parneri su Sveučilište u Zagrebu, Fakultet prometnih znanosti Univerzitet Crne Gore, Pomorski fakultet Kotor, Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije i Turistička organizacija Kotor.
 
Tekst i foto: Tamara Vuković

Podijeli na: