Društvo

03.02.2020
336

PROFESORICE GIMNAZIJE NA KONFERENCIJI MOSTOVI MATEMATIKE U BEOGRADU

Međunarodnoj konferenciji „Mostovi matematike - Beograd 2020” prisustvovale su profesorice kotorske Gimnazije Jelena Vukšić i Danijela Nikolić, na poziv koji je ovoj obrazovnoj ustanovi upućen od strane udruženja “Mladi matematičar”.

Prvog dana upriličen je svečani prijem u Skupštini grada. Poslije pozdravnog govora domaćina predstavile su se delegacije Bosne i Hercegovine ( Unsko sanski kanton,Tuzlanski kanton) , Francuske, Grčke, Rumunije, Sjeverne Makedonije i Slovenije. Kroz kratku prezentaciju profesorice su predstavile Gimnaziju, njen istorijat i matematiku u našem obrazovnom sistemu . U jednočasovnom izlaganju prof . dr. Miroslav Marić sa PMF-a predstavio je kviz „Most matematike“ .

Drugog dana konferencije održana su predavanja na temu Projektna nastava profesora iz Francuske, Rumunije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. Profesorice Gimnazije predstavile su projekat „Fibonaccijev niz i zlatni presjek“ sa kojim su učestvovale na Festivalu nauke i radionice „Matematika i medicina –Florens kao inspiracija“ koje se realizuju povodom Dana medicinskih sestara 12. maja zadnjih 6 godina . Nakon svih predavanja održana je radionica Projekat „Mozaik“ na kojoj je predstavljena tema ovogodišnjeg takmičenja koje će se održati u maju u Vrnjačkoj Banji .

Konferenciji su pored pomenutih predavača prisustvovali profesori matematike beogradskih škola kao i neki od profesora PMF-a i ETF-a . (saopštenje Gimnazije Kotor)

Podijeli na: