Društvo

30.06.2020
163

POČEO UPIS UČENIKA U PRVI RAZRED SREDNJIH ŠKOLA U CRNOJ GORI

Upis učenika u prvi razred srednjih škola u Crnoj Gori za školsku 2020/2021. godinu je počeo juče, a prijave za upis podnose se elektronskim putem do četvrtka.

Prijava na Konkurs za upis učenika u prvi razred srednjih škola podnosi se (ponedjeljak, utorak i srijeda), od 0 do 24 sata i u četvrtak do 15 sati.

Prijava na Konkurs podnosi se elektronski na adresu www.upisi.edu.me.

Učenik koji prvi put koristi aplikaciju za upis potrebno je da se prethodno registruje.

Na Konkurs za upis u prvi razred srednje škole prijavljuju se kandidati koji su završili osnovnu školu i koji u vrijeme podnošenja prijave nijesu stariji od 17 godina.

U toku trajanja roka za podnošenje prijava za upis u školu, komisija je dužna da svakog dana u 16 sati objavi ažuriranu rang listu kandidata, prijavljenih do 15 sati toga dana, a radi njihovog informisanja o mjestu na rang listi.

Rang lista se objavljuje na oglasnoj tabli škole i sadrži za svakog kandidata ime, ime roditelja, odnosno staratelja, prezime, ostvareni broj bodova pojedinačno po kriterijumima koji se vrednuju za upis i ostvareni ukupan broj bodova.

Rang lista kandidata za upis u školu objavljuje se na oglasnoj tabli škole najkasnije do 4. jula ove godine.

Nakon objavljivanja rang liste učenici podnose školi originalna svjedočanstva posljednja tri razreda osnovne škole i diplome o rezultatima sa državnih i međunarodnih takmičenja, odnosno dodijeljenom priznanju u rokovima koje odredi škola.

Podijeli na: