Društvo

23.11.2021
256

OSAM FINALISTA HMC STIPENDIJA U GIMNAZIJI KOTOR

Učenici Gimanzije Kotor su pokazali zapažene rezultate na ovogodišnjem testiranju za HMC stipendije, održanom u Podgorici 6. novembra ove godine.

Prolazak u finale je obezbijedilo osam učenika prvog i drugog razreda ove obrazovne ustanove, koji će imati priliku da svoje školovanje nastave u nekoj od prestižnih srednjih škola u Britaniji.

Ovogodišnji finalisti su: Ivan Roman Reichel, Luka Tomčuk, Rajko Nenadović, Milica Miljanić, Milan Samardžić, Olga Đukanović, Katarina Jelić i Aleksa Đuranović.

Finaliste u februaru naredne godine očekuje intervju sa predstavnicima HMC škola iz Velike Britanije.

“Već jedanaestu godinu zaredom učenici naše škole su jako uspješni. Dobitnici su 13 stipendija koje su im omogućile školovanje u najprestižnijim srednjim školama u Velikoj Britaniji. Dobitnici stipendija su Dragana Zorić, Isidora Popović, Katarina Blagić, Tijana Klimović, Anja Mačić, Danijela Antić, dvije Anje Radonjić, Ana Vukasović, Anja Aprcović, Dušan Liješević, Nikola Milošević i Bogdan Kašćelan. Stipendije u vrijednosti od 35.000 funti namijenjene su za učenike trećeg i četvrtog razreda srednje škole, čije aplikacije počinju u toku prvog i drugog razreda. Još jednom čestitamo svim učenicima”, navodi se saopštenju proslijeđenom Radio Kotoru od Aktiva za germanske jezike Gimnazije Kotor.
 

 

Podijeli na: