Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Društvo

28.02.2021
866

ODRŽANA KONFERENCIJA SPLIT THE WEEK

Studenti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo Univerziteta Crne Gore, iz Kotora, u saradnji sa kolegama Ekonomskog fakulteta u Splitu juče su organizovali onlajn konferenciju “Split the week” na kojoj su poznati motivacioni govornici, influenseri i predavači iz svijeta biznisa podijelili sa studentima inovativne vještine za vlastito napredovanje na području turizma, marketinga i hotelijerstva.

Amar Rastoder, jedan od organizatora i student Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, kaže da je saradnja na ovom događaju sa kolegama iz Splita proistekla iz višegodišnjeg uspješnog zajedničkog rada na mnogim događajima studenata dva fakulteta.

"Jedan od temeljnih ciljeva događaja je okupljanje mladih iz Hrvatske, Slovenije, Rumunije, Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Sjeverne Makedonije radi sticanja novih znanja i međusobnog povezivanja budućih stručnjaka, lidera” – kaže Rastoder.

Konferencija je obuhvatala tri sesije, u okviru kojih su teme bile: “Uticaj influensera na razvoj turističke destinacije”, “Motivacija kao ključ uspjeha” i “Budućnost poslovnih događaja".

“U želji da u iskazivanju svojih utisaka budem što realniji, jako mi je teško potisnuti emocije koje ja imam, a siguran sam i ostatak malog tima koji je radio na organizaciji događaja. Svakako, u velikoj mjeri mi to onemugoćava pozitivan feedback koji smo tokom cijelog dana dobijali od velikog broja kolega iz čitavog regiona” – ističe Rastoder.

Prema njegovim riječima, konferenciju je pratilo preko hiljadu učesnika.


“Studenti Fakulteta za turizam i hotelijerstvo i Sveučilišta u Splitu uspješno su zakoračili u konferencijski svijet. Iako početnici u ovom poslu, pokazali smo da je moguće ostvariti svoje ideje ukoliko ih pratite velikim radom i odricanjem. Koncept konferencije je onakav kakvim smo ga i zamislili na početku, od uspješnog brendinga događaja, preko sadržaja, pa sve do reakcije koju smo izazvali kod svih koji su pratili.
U prvoj sesiji Uticaj influensera na razvoj turističke destinacije je došla do izražaja naša hrabrost da pokažemo svima dvije strane medalje jedne teme. Svi su imali priliku čuti iskrenu priču gđe Hane, dok smo na drugoj strani imali g-đu Tomić koja nam je pokazala sliku iz ugla struke” – objašnjava Rastoder.

Druga sesija, navodi on, govorila je o važnosti lične motivacije.

“O tome se najmanje govori tokom školovanja, sazrijevanja. U njoj smo pokušali pomoći mladim ljudima u pronalasku motivacije u dijelu sa g-dinom Smiljanom, a onda na ličnom primjeru g-đe Dropulić pokazati da je stvarno moguće ostvariti ono što dovoljno jako želite. Možda zvuči kao ponavljanje, ali stvarno se nadam da smo našim kolegama ukazali na važnost rada na tome da postanu najbolja verzija sebe” – ocjenjuje Rastoder.

Treća sesija, objašnjava Rastoder, nije se mogla održati iz tehničkih razloga onlajn.

“Plan je bio govoriti o budućnosti segmenta turizma u koji smo i mi ušli. Kao prvi govornik pojavio se g-din Kovačević, iza čijeg imena stoji mnogo godina ovog posla, kao i veliko znanje koje je bezrezervno poklonio svima nama. Nažalost, pri uključenju gospodina Roba Davidsona došlo je do problema sa konekcijom sa njegove strane, zbog čega nam je jako žao. Ali kako ne bi ostali uskraćeni za predavanje jednog od najboljih stručnjaka Evrope u MICE industriji, snimak njegovog predavanja će uskoro biti objavljen na našim stranicama i profilima.

Ovo je početak jedne uspješne priče, nakon koje obećavamo da će se ona samo širiti, prema planovima koje imamo” – zaključuje Rastoder.

Podsjetimo, predavači su bili: Hana Hadziavdagić Tabaković, influenserka i vlasnica marketinške kompanije “Opet najljepša”, Irina Tomić, direktorica marketinga i prodaje – „Blue Bay Kotor“, jedna od najuticajnih osoba u dijelu hotelskog menadžmenta, marketinga, prodaje, Katarina Dropulić, vlasnica agencije Progress Media za PR, lični brending i poslovno savjetovanje, jedan od najuticajnijih motivacionih govornika na Balkanu Smiljan Mori, osnivač i izvršni direktor BIG U Academy. Rob Davidson generalni direktor kompanije „MICE Knowledge“ i Ozren Kovačević, jedan od vodećih ljudi kompanije „Le Meridien Lav“.

„Iskreno sam sretan ostvarenom saradnjom sa kolegama iz Kotora, te se radujem budućim zajedničkim projektima. Ovim putem bih htio i pozdraviti sve kolege iz Crne Gore koji su pozvani da nam se u idućoj godini priključe u saradnji“ – kaže Tomislav Milošević, jedan od organizatora konferencije „Split the week“.

Kako navodi, „Split the week“ konferencija je već u prvoj godini opravdala razloge za svoje postojanje.

„Saradnja studenata Sveučilišta u Splitu i studenata Fakulteta za turizam i hotelijerstvo u Kotoru imala je zajednički cilj - ujediniti studente turizma i hotelijerstva na jednom mjestu. Naglasak je bio na njihovom profesionalnom i ličnom razvoju, te stvaranju zajedničke bolje budućnosti za mlade u regiji. S obzirom na reakcije studenata i broj pratilaca, mislim da smo uspjeli u našem naumu, te pokrenuli novu zajedničku priču dvije prelijepe zemlje“ – ocjenjuje Milošević.

 

 

Podijeli na: