Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Društvo

28.01.2024
1009

ODRŽAN PRVI PLIVAČKI DOGAĐAJ U OKVIRU PROJEKTA SOCIJALNA INKLUZIJA U CRNOJ GORI

U okviru projekta „Socijalna inkluzija u Crnoj Gori“,  jedna od aktivnosti je organizacija niza događaja, posvećenih različitim kategorijama ranjivih grupa, na zatvorenom bazenu „Zoran Džimi Gopčević“.

Jutros je na zatvorenom bazenu održan prvi plivački događaj posvećen starijim osobama,a bilo je desetak učesnika.

Ovaj događaj se organizuje  u saradnji sa Domom starih 'Grabovac' Risan i Dnevnim boravkom za starije osobe i lica sa invaliditetom u Rakitama. 

Polaznici prve, kao i ostalih grupa raspoređenih prema Kalendaru događaja, imaće priliku da uz vođenje i pod nadzorom stručnog lica – fizioterapeuta, rade vježbe u bazenu uz prilagođavanje tako da pomažu u opsegu pokreta ili snage, u zavisnosti od opšteg stanja, potreba, kao i simptoma grupe polaznika.

Podsjetimo,u prethodnoj godini Opština Kotor je započela implementaciju projekta “ Socijalna Inkluzija u Crnoj Gori” finansijski podržanog od strane Regije Friuli Venezia Giulia, u skladu sa Zakonom Regije FVG od 30. oktobra 2000, br.19.

Osnovni cilj projekta je sprovođenje aktivnosti usmjerenih na inkluziju i socijalnu integraciju ranjivih grupa, a pogotovo osoba sa invaliditetom čije su fizičke i senzorne sposobnosti dugoročno narušene.

Isto će se u najvećoj mjeri realizovati kroz sportsku praksu, u cilju senzo-motornog i psihofizičkog oporavka, promovišuci fizičku aktivnost kao rehabilitacionu, edukativnu i socijalnu praksu po socio-zdravstvenim protokolima.

Projekat se temelji na pretpostavkama koje se odnose na značaj motoričke sposobnosti i fizičke aktivnosti kao prakse ne samo za rehabilitaciju, vec i zbog njene suštinske edukativne i društvene vrijednosti, kao alata za poboljšanje kvaliteta života i zaštite zdravlja i kao sredstva za socijalnu integraciju;

Više informacija o samom projektu ali i o Kalendaru događaja, zainteresovana lica mogu dobiti na broj +382 063276782 srijedom, četvrtkom i petkom od 12h do 15h,saopšteno je iz Stručne službe predsjednika Opštine Kotor.

Podijeli na: