Društvo

25.09.2020
2252

NEVRIJEME, KAKO JE I NAJAVLJENO, NE POSUSTAJE

Nevrijeme praćeno obilnim padavinama i danas donosi nevolje. Ekipe Komunalnog i ostalih opštinskih službi su stalno na terenu ali, sudeći po pozivima slušalaca iz gotovo svih djelova opštine, teško je zadovoljiti sve potrebe. 

Najveći problem predstavljaju začepljeni odvodni kanali, poplavljene površine, urušene međe i materijal (kamenje i zemlja) na putevima, što otežava i usporava saobraćaj. 

Danas bilježimo ogroman dotok vode kod Opšte bolnice sa sporednog puta pa se saobraćaj odvijao usporeno o čemu svjedoči i video zapis na Facebook-u Radio Kotora (https://www.facebook.com/858322807667969/videos/644907299747806). 

U galeriji su fotografije koje smo napravili u Dobroti (naslovna) i na potezu Muo-Prčanj-Stoliv.      

Podsjećamo i na upozorenje Direktorata za vanredne situacije MUP-a.

Upozoravaju se nadležni i građani na najavljene nestabilne vremenske prilike u narednim danima , uz apel da se aktivnosti prilagode meteorološkoj situaciji.

"Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologu i seizmologiju, sjutra, u petak, kao i u subotu, nedjelju i ponedjeljak, očekuju se nestabilne vremenske prilike sa kišom, povremeni pljuskovi sa grmljavinom i sa jakim, na udare olujnim južnim vjetrom. U centralnim i južnim predjelima očekuje se obilna količina kiše. Intenzivne padavine očekuju se naročito u petak popodne i u toku večernjih sati- tokom noći, u subotu prijepodne, u nedjelju veče-tokom noći i u ponedjeljak. Obilna kiša biće praćena i pojačanim, u planinama jakim južnim vjetrom koji će lokalno imati i olujni karakter. Jaki udari južnog vjetra očekuju se naročito u petak, tokom noći u petak na subotu, zatim u nedjelju veče i tokom noći u nedjelju na ponedjeljak, kao i tokom ponedjeljka", navodi se u saopštenju Direktorata MUP-a.

Ističu da su, zbog obilne količine kiše i velikog priliva vode, jakog južnog vjetra, potencijalno su moguće i određene posljedice u centralnim, južnim i primorskim predjelima.

"Direktorat za vanredne situacije MUP-a izdaje upozorenje sa ciljem podizanja operativne spremnosti nadležnih organa u sistemu zaštite i spašavanja, dok se građani pozivaju da prilagode svoje aktivnosti najavljenoj meteorološkoj situaciji, a ostali subjekti da preduzmu neophodne mjere i radnje kako bi se izbjegla potencijalna šteta. Svi nadležni subjeki sistema zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za odgovore u ovakvim situacijama", zaključuje se. 

Podijeli na: